Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Sector 6 lanseaza Academia Financiara

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Sector 6 organizeaza miercuri, 12 februarie, incepand cu ora 13:00, lansarea proiectului Academia Financiara, ce va avea loc in sala de festivitati a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Sectorul 6 – Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 381-391.

 Scopul Academiei Financiare este acela de a educa tinerii, precum si de a-i inspira sa aprecieze rolul afacerilor, al economiei si al companiilor private pentru imbunatatirea calitatii propriilor vieti. 

Tinerii se vor obisnui sa gandeasca si sa actioneze economic, vor fi capabili sa-si identifice mai precis pozitia pe piata muncii si vor reusi sa-si imbunatateasca tehnicile de cautare a unui serviciu, explorand cu usurintaƒoptiunile de cariera.

Academia Financiara le faciliteaza tinerilor din ultimii ani ai liceului (clasele a XI-a si a XII-a) accesul la notiunile de baza ale principalelor domenii de activitate economica. Cursul de educatie financiara se intinde pe durata a 45 de zile si este format din patru module educative: educatie financiara, vanzari, antreprenoriat si motivare.

Citeste si: Contractele de inchiriere a locurilor de parcare din Sectorul 6, incheiate inainte de 2010, trebuie reinnoite 

Proiectul, derulat in parteneriat cu comunitatea de afaceri, se va desfasura pe module de curs corespondente acestor domenii, predate de catre traineri voluntari experimentati, ce detin funtii de raspundere in domeniul financiar-bancar si in administratia publica, dar si de catre antreprenori de succes. Principalele trasaturi ale cursurilor sunt interactivitatea si metodele inovative de invatare, datorita faptului ca beneficiaza de workshop-uri si exercitii practice.

Prin programele de educatie financiara, tinerii vor fi, in primul rand, mai bine informati. Ei vor dobandi cunostinte despre piata de capital, despre domeniul financiar si cel bancar (ce inseamna bursa, taxa, creditul, dobanda), despre importanta negocierilor, a managementului resurselor si a antreprenoriatului. Materialele prezinta solutii la intrebarile specifice inceputului vietii independente, precum cele legate de planificarea financiara,despre business plan-uri si despre trasaturile caracteristice unui antreprenor de succes. Fiecare dintre capitolele informative este insotit de unul sau doua quiz-uri pentru testarea cunostintelor dobandite.

Situatia dezastruoasa a educatiei financiare este principala concluzie a unui studiu efectuat de Institutul pentru Economie Mondiala din cadrul Academiei Romane la cererea Bancii Mondiale. Mai mult de jumatate din populatia Romaniei nu stie sau nu este interesata de serviciile si produsele financiare, in conditiile in care peste 60% dintre romani acopera cu greu cheltuielile cotidiene.

Citeste si: Caragiale, omagiat la Clubul Seniorilor Sector 6

Reprezentantul BM in Romania a atras atentia ca cel mai ingrijorator este faptul ca generatia de romani cu varste intre 16 si 24 de ani este mai putin capabila decat restul populatiei de a dezvolta un plan financiar pe termen lung in contextul slabei educatii financiare. 

Datorita contextului actual, educatia financiara a devenit un subiect de interes general. Cu totii am vrea sa stim sa ne gestionam mai bine bugetul si finantele personale,cum sa infiintam o societate comerciala,cum sa ne prezentam la un interviu pentru angajare,care sunt avantajele oferite de stat tinerilor antreprenori s.a.m.d. De aceea, proiectul Academia Financiara dezvoltat de COATL Sector 6 isi propune sa contribuie la imbunatatirea gradului de educatie financiara si totodata sa vina in sprijinul tinerilor din Romania,nu doar prin teorie, cat mai ales prin practica, o componenta ce lipseste din sistemul de invatamant romanesc.

Academia Financiara isi propune dezvoltarea initiativei si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor, efectul de lunga durata fiind responsabilizarea acestora si evolutia lor ca agenti economici de succes pe o piata economica in continua schimbare.

Dupa Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, urmatoarea unitate de invatamant inscrisa in proiect este Colegiul Economic Constantin Kiritescu.

Sursa foto: Mondo News