“CLUBUL SENIORILOR” din Sectorul 3 a fost redeschis

In Sectorul 3 al Capitalei a fost redeschis “CLUBULUI SENIORILOR”, care urmareste sa vina in sprijinul persoanelor de varsta a treia prin cresterea confortului psihic, prin implicarea in activitati care au caracter recreativ si socio-cultural, precum si prin dezvoltarea unei atitudini de intrajutorare.

“Este primul CLUB DE SENIORI din Sectorul 3 si este un proiect pilot. Vrem sa vedem in ce masura corespunde nevoilor persoanelor varstnice. In functie de dorintele beneficiarilor acesta se poate modifica, iar in timp vor fi mai multe astfel de cluburi in sector. Intentionam sa derulam cat mai multe programe care sa se adreseze persoanelor de varsta a treia“, a declarat Robert Negoita, primarul Sectorului 3.

“CLUBUL SENIORILOR” ofera o gama variata de servicii: de la consiliere juridica pana la consiliere psiho-sociala individuala si de grup in vederea resocializarii si reactivarii varstnicilor care prezinta risc de tulburari psiho-emotionale, de marginalizare sau autoexcludere sociala. Totodata, sunt acordate servicii comunitare si asistenta in rezolvarea problemelor administrative, consiliere sociala, servicii de asistenta psiho-sociala, incluzand consilierea psihologica, medierea conflictelor familiale, medierea relatiilor cu persoane din comunitate si facilitarea accesului la serviciile oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3.

De asemenea, in cadrul Clubului vor fi organizate mai multe tipuri de activitati. Este vorba despre activitati de club, jocuri de societate (sah, table, carti, rummy), excursii sau pelerinaje si evenimente care sa faciliteze accesul la informatii pe teme religioase, culturale, de sanatate sau alte teme de interes pentru membrii clubului.

Citeste si: „Primavara Seniorilor”: spectacol de muzica si arta teatrala de Ziua Femeii, la Primaria Sectorului 6

Totodata, Clubul va gazdui activitati de petrecere a timpului liber (art-terapie, muzicoterapie, sporturi adaptate varstei, jocuri de societate, care sa faciliteze comunicarea si relationarea atat cu persoane de aceeasi varsta, cat si cu tanara generatie), precum si programe de ergoterapie, respectiv terapie prin miscare (atelier de lucru manual, pictura, ceramica, confectionarea obiectelor de decor, tricotat), constand in activitati adaptate nivelului de varsta, dar si capacitatilor psiho-fizice specifice varstei a treia.

Pe langa acestea, la Club vor mai fi derulate programe de stimulare mentala (programe care sa previna aparitia deteriorarilor mentale specifice varstei inaintate).

Clubul pune la dispozitie un spatiu format din patru sali plus dependinte, utilate si accesorizate in functie de destinatia acestora. La parterul imobilului se afla o sala utilata cu aparate specifice activitatilor de gimnastica si kinetoterapie, precum si o sala in care vor fi organizate evenimente. La etaj este o sala destinata jocurilor de societate, dotata cu mese speciale de joc, si o sala de lectura.

Citeste si: Cursuri de utilizare a calculatorului pentru persoane varstnice, in Sectorul 6

“CLUBUL SENIORILOR” are o capacitate de aproximativ 50 de locuri, insa numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare avand in vedere ca prezenta acestora este fluctuanta, potrivit Primariei Sectorului 3. Acesta este situat in aleea Ramnicu Sarat nr. 1 A si functioneaza zilnic intre orele 8.00 si 16.30.

Sursa foto: facebook.com