CLUBUL SENIORILOR Sector 4 si-a deschis de portile

CLUBUL SENIORILOR Sector 4, care este situat in incinta Centrului Social Multifunctional Covasna din strada Covasna nr. 3 bis, a fost inaugurat luni, in prezenta primarului CRISTIAN POPESCU-PIEDONE si a celor aproximativ 100 de membri, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Invitata de onoare la inaugurare a fost Margareta Paslaru, membru onorific al Crucii Rosii, organizatie umanitara care sprijina pe principiul voluntariatului toate actiunile desfasurate in cadrul nou infiintatului asezamant social.

La eveniment au fost prezentate programele care vor fi desfasurate in cadrul Centrului, precum cursuri de dans de societate, ore de educatie civica si cursuri de prim ajutor.

Citeste si: CLUBUL SENIORILOR din Sectorul 6, vizitat de ELEVI

Totodata, prin parteneriate cu saloane de coafura si cosmetica, doamnele care activeaza in cadul Clubului vor beneficia gratuit de cursuri de reconversie profesionala in domeniu, cat si de tratamente de infrumusetare.

De asemenea, zilnic vor fi desfasurate ateliere pe diverse teme, cat si activitati de socializare.

Citeste si: MARTISOARE de la copii si persoane varstnice, pentru locuitorii Sectorului 6

Totodata, in cadrul Centrului Social Multifunctional, pe langa socializare si actiuni intreprinse in sprijinul acestei categorii sociale, va fi amenajata si o biblioteca de cartier, cu un spatiu de lectura aferent. Biblioteca amenajata in incinta noului Centru va gazdui seri de lectura, dar si alte activitati culturale, organizate cu sprijinul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” Sector 4.

Accesul este permis in baza unui card electronic, emis prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, conditiile care trebuie intrunite fiind domiciliul pe raza Sectorului 4 si prezentarea talonului de pensie.

“Avem o datorie morala fata de seniorii nostri, aceea de a ne preocupa pentru ca ei sa traiasca frumos, dupa ani in care au muncit si s-au straduit sa ne transmita tot ceea ce au considerat a fi valoros in propria lor existenta. Sunt bucuros ca astazi pot sa le deschid cu mult drag si deosebit respect o poarta catre ceva ce isi doreau si iata ca de astazi, pot valorifica: un spatiu numai al lor, in care sa poata sa simta ca se regasesc si ca noi, cei astazi mai tineri, le acordam toata atentia si consideratia”, a declarant primarul Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4