CLUBURILE EUROPENE DE FOTBAL vor DONA UN EURO pe bilet vandut pentru REFUGIATI

Cluburile angajate in LIGA CAMPIONILOR si in EUROPA LEAGUE vor DONA UN EURO PE BILETUL VANDUT la primul lor meci din cupele europene pentru a ajuta REFUGIATII, a anuntat la Geneva Asociatia europeana de cluburilor de fotbal (ECA), relateaza Agerpres.

”Toate cluburile care participa la Liga Campionilor si la Europa League vor dona un euro pe biletul vandut la primul lor meci european in acest sezon”, a anuntat germanul Karl-Heinz RUMMENIGGE, reales marti pentru inca doi ani la presedintia ECA.

Aceasta decizie luata in unanimitate vine ca urmare a unei initiative a clubului FC PORTO, a adaugat presedintele lui Bayern Munchen. ”Fotbalul trebuie sa-si ia partea sa de RESPONSABILITATE. Cluburile trebuie sa-si aduca o contributie pentru a ajuta REFUGIATII, o PROBLEMA GRAVA si SERIOASA”.

Fiecare din cele 80 de cluburi care participa la cele doua cupe europene s-au angajat deci sa doneze un euro pe biletul vandut la prima lor intalnire europeana. Banii adunati vor fi varsati in fondurile create de ECA. ”Dupa aceea, Asociatiei europene a cluburilor de fotbal ii va reveni sarcina de a gasi o ACTIUNE CONCRETA pentru a utiliza cat mai bine acesti bani”, a adaugat el, precizand ca intre 2 si 3 milioane euro ar putea fi stransi astfel.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: GEST UMANITAR SUPERB FACUT DE UN MARE CLUB DE FOTBAL

 

”Celelalte cluburi membre ale ECA (220 in total — n.r.) care nu participa la cupele europene pot participarea INTR-UN MOD SAU ALTUL LA ACEST PROGRAM”, a adaugat Umberto Gandini, prim vice-presedinte al ECA, reprezentatul clubului AC Milan.

”Unii pot dona un euro pe biletul vandut la un meci din campionat. Anumite cluburi si-au pus deja in practica initiativa proprie”, a adaugat Gandini.

Lumea fotbalului se mobilizeaza in fata crizei refugiatilor cu care se confrunta Europa. Real Madrid a anuntat sambata ca va dona un milion de euro pentru refugiatii ajunsi in Spania si le va pune la dispozitie locuri de cazare. Si Bayern Munchen a anuntat diverse initiative, intre care donarea unui milion de euro pentru proiecte destinate refugiatilor.

Sursa foto: whoateallthepies