CLUBURILE RAPID si DINAMO au fost SANCTIONATE de COMISIA de DISCIPLINA

Cluburile Rapid si Dinamo au fost sanctionate, miercuri, cu 50.625, respectiv 37.968 de lei penalitate sportiva de Comisia de Disciplina a FRF ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciul direct din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii I, informeaza site-ul oficial al LPF.

Gruparea giulesteana a fost sanctionata pentru introducerea si aprinderea de materiale pirotehnice in interiorul stadionului si pentru aruncarea de obiecte in spatiul de joc si spre alti spectatori. “in baza art. 82.1 si 2, coroborat cu art. 83.2.b, se sanctioneaza clubul FC Rapid cu o penalitate sportiva de 16.875 lei; in baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.1.d, se sanctioneaza clubul FC Rapid cu o penalitate sportiva de 50.625 lei; in baza art. 45.1 din RD, clubul FC Rapid va executa sanctiunea cea mai grava, respectiv art. 83.2.d si o penalitate sportiva de 50.625 lei”, se mentioneaza in solutia comisiei.

CITESTE SI: CRISTIAN PUSTAI, INLOCUIT de pe banca tehnica a Rapidului. PRIMA DECLARATIE a NOULUI ANTRENOR

De asemenea, FC Dinamo a fost sanctionata pentru introducerea si aprinderea de materiale pirotehnice in interiorul stadionului si pentru aruncarea de obiecte in spatiul de joc si spre alti spectatori, dar comisia a stabilit un cuantum mai mic al penalizarii. “in baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.d din RD, se sanctioneaza clubul FC Dinamo cu o penalitate sportiva de 16.875 lei; In baza art. 82, raportat la art.83.2.b, se sanctioneaza clubul FC Dinamo cu penalitatea sportiva de 37.968 lei; in baza art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sanctiunea cea mai grava si anume penalitatea sportiva de 37.968 lei”, se mentioneaza pe site-ul citat.

In timpul meciului Dinamo – Rapid, incheiat cu scorul de 2-0, intre suporterii celor doua formatii au avut loc mai multe incidente. in minutul 75, o parte a galeriei rapidiste a avut o altercatie cu fanii dinamovisti de la Peluza Sud, aflati la Tribuna a II-a. Un suporter dinamovist a ajuns pe marginea gazonului, dar a fost retinut de catre stewarzi, iar ulterior Jandarmeria a intervenit in forta in galeria rapidista. Suporterul dinamovist care a ajuns aproape de teren a fost scos de stewarzi prin fata galeriei rapidiste, care a aruncat cu scaune si bete in directia acestuia.

CITESTE SI: LIGA I: DINAMO a INVINS-O pe RAPID cu scorul de 2-0

De asemenea, pe tot parcursul meciului cele doua grupuri de suporteri au aprins si aruncat spre spatiul de joc fumigene si petarde.