Cluj: Aproape 100 de tablouri CONFISCATE la un targ de antichitati

Aproape 100 de TABLOURI, intre care unul semnat “Nicolae Darascu”, monede antice si flori de mina au fost CONFISCATE de politisti in urma unei actiuni ce a vizat Targul de icoane si antichitati din localitatea Negreni, judetul Cluj.

Potrivit unui comunicat emis de Politia Romana, in urma controalelor, politistii au CONFISCAT 96 de TABLOURI, aproape 90 de monede Maria Tereza, din argint, de origine austriaca, mai multe monede antice grecesti si peste70 de flori de mina.

Citeste si: TARGUL ANTICARILOR DE LA OBOR ISI DESCHIDE DIN NOU PORTILE

“In perioada 8 – 12 octombrie a.c., Directia de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, a organizat o actiune pentru protejarea patrimoniului cultural national, in Targul de icoane si antichitati din localitatea Negreni, judetul Cluj”, se arata in cominicat.

La actiune au participat politisti de investigatii criminale specializati in infractiuni contra patrimoniului din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR si din cadrul inspectoratelor judetene de politie Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Neamt, Mures si Sibiu.

Obiectele CONFISCATE au fost ridicate si predate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca si Muzeului Aurului din municipiul Brad.

Citeste si: JAFUL SECOLULUI: HOTII AU FOST CONDAMNATI. VEZI CE PEDEPSE AU PRIMIT ROMANII IN CAZUL FURTULUI DE TABLOURI

Politistii au dat sase AMENZI contraventionale, in valoare totala de 8.000 de lei, iar obiectele urmeaza sa fie expertizate, pentru a se verifica daca sunt autentice si daca fac parte din patrimoniul cultural national.

Sursa foto: max-media.ro