INCIDENT AVIATIC pe AEROPORTUL din CLUJ. Traficul aerian a fost reluat. RAPORT oficial al BLUE AIR. UPDATE

Un AVION al companiei low cost BLUE AIR, cu 116 de pasageri la bord, a ratat ATERIZAREA si a iesit de pe pista AEROPORTULUI din CLUJ-NAPOCA, joi dimineata, oprindu-se pe camp la aproximativ 20 de metri distanta. Incidentul nu s-a soldat cu raniti, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 14.55 Traficul aerian pe aeroportul din Cluj-Napoca a fost reluat, dupa incidentul aviatic in care a fost implicata o aeronava, a declarat joi, pentru Agerpres, directorul Aeroportului International Avram Iancu, David Ciceo.

‘Aeronava a fost scoasa, este pe platforma, in conditii corespunzatoare si la ora 13.45 s-a reluat traficul pe aeroportul clujean. Urmeaza sa facem si o analiza interna, de asemenea comisia stabilita de Ministerul Transporturilor va face o ancheta’, a mentionat David Ciceo.

El a mai spus ca in urma incidentului aviatic doua aeronave au fost directionate spre Sibiu si s-au inregistrat intarzieri la trei curse.

‘Au fost doua zboruri care au aterizat la Sibiu si trei aeronave Wizz Air intarziate, dar care au aterizat la Cluj. De acum programul va fi normal pe aeroport’, a completat Ciceo.

UPDATE 13.00 BLUE AIR a explicat cauzele incidentului de pe AEROPORTUL DIN CLUJ

UPDATE 12.15 Un numar de aproximativ 50 de pasageri din AVIONUL BLUE AIR care a iesit de pe pista la CLUJ-NAPOCA sunt transportati la SIBIU, cu AUTOCARELE, pentru a se imbarca intr-o alta aeronava cu destinatia BARCELONA, a declarat pentru Agerpres Nicoleta Boborodea, purtatoarea de cuvant a aeroportului.

“In jur de 50 de pasageri din Cluj sunt asteptati sa soseasca la Sibiu. Acestia se vor imbarca in aeronava care urmeaza sa vina de la Bucuresti si vor pleca la Barcelona”, a explicat Nicoleta Boborodea.

Potrivit informatiilor primite de la Aeroportul International din Sibiu, aeronava Blue Air care urmeaza sa-i transporte pe cei 50 de pasageri din Cluj-Napoca la Barcelona a decolat deja de la Bucuresti, avand la bord in jur de 100 de pasageri. Aeronava Blue Air de la Bucuresti este asteptata sa aterizeze la Sibiu la ora 12.10. Acest avion va decola de la Sibiu, dupa ce preia pasagerii din Cluj-Napoca.

Aeroportul de la Cluj-Napoca este inchis provizoriu, pana va fi readusa pe platforma aeronava care a iesit de pe pista la aterizare.

UPDATE 10.10: In urma inchiderii temporare a AEROPORTULUI din CLUJ-NAPOCA, doua curse au fost DEVIATE catre AEROPORTUL din SIBIU.

O comisie de la Ministerul Transporturilor urmeaza sa evalueze cauzele care au condus la producerea acestui incident. David Ciceo, directorul AEROPORTULUI din CLUJ-NAPOCA, a declarat la postul Realitatea TV ca toti pasagerii au fost debarcati in siguranta. Totodata, acesta a precizat ca pe aeroport conditiile de aterizare erau “bune” si “pista era uscata”, de grad 3.

“Pilotii cunosteau conditiile. La 1 si 2 aterizarea e interzisa, dar la 3 se poate ateriza. O comisie de la Ministerul Transporturilor o sa evalueze cauzele”, a mai precizat acesta. De asemenea, David Ciceo a declarat ca aeroportul a fost inchis, fiind astfel afectate 2 zboruri ale companiei Tarom, care urmau sa aterizase la Cluj Napoca, unul care se intorcea la Bucuresti, si al doilea care facea escala in drum spre Viena.

“In 3 ore urmeaza sa scoatem aeronava de la capul pistei si sa deschidem aeroportul. Compania Tarom va lua decizia daca va intarzia sau va ateriza pe alt aeroport”, a mai declarat directorul AEROPORTULUI din CLUJ-NAPOCA.

Sursa foto: jurnalul