CLUJ: Studentii CONTINUA PROTESTELE si isi vor petrece a doua noapte consecutiva in amfiteatru

Studentii care au ocupat, joi seara, un amfiteatru al Facultatii de Psihologie a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca vor petrece a doua noapte consecutiv in sala de curs, urmand sa continue actiunea de protest cel putin pana luni dimineata, anunta Mediafax.

Studentii de la mai multe universitati clujene care au ocupat, joi seara, amfiteatrul “Nicolae Margineanu” al Facultatii de Psihologie a UBB au continuat protestul pe durata intregii zile si vor ramane in sala de curs si in noaptea de vineri spre sambata.

Presedintele Organizatiei Studentilor din UBB (OSUBB), Oana Onicas, a declarat, vineri seara, ca studentii care au aderat la forma de protest vor dezbate problemele cu care se confrunta educatia, la discutii fiind asteptate si cadre didactice universitare.

CITESTE SI: PROTESTUL STUDENTILOR CONTINUA: Un amfiteatru al Facultatii de Psihologie a fost ocupat la CLUJ

Ocuparea amfiteatrului de la Facultatea de Psihologie continua pentru a doua noapte consecutiv si vom sta in sala de curs cel putin pana luni dimineata, pe toata durata sfarsitului de saptamina. Suntem cam 40 de studenti de la mai multe universitati si asteptam la dezbatere si cadre didactice universitare, iar sambata si pe presedintele Consiliului National al Elevilor“, a spus Onicas.

El a adaugat ca, la fel ca noaptea trecuta, studentii au adus cu ei paturi, perne, alimente si apa.

Vineri, circa 20 de studenti au pichetat Prefectura Cluj avand bannere cu mesaje precum “Toti vrem sa votam 25%, toti vrem sa contam”, “6% pentru Educatie”, “Universitatile sunt ale studentilor”.

O delegatie a studentilor s-a intalnit cu prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vuscan, caruia i-au inmanat un memoriu cuprinzand revendicarile lor.

CITESTE SI: ANOSR: STUDENTII au OCUPAT AMFITEATRELE din OPT CENTRE universitare

Joi seara, peste 70 de studenti de la UBB, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), Universitatea de Arte si Design (UAD) si Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” au ocupat amfiteatrul “Nicolae Margineanu” de la Facultatea de Psihologie al UBB si au dezbatut, in cursul noptii, problemele specifice educatiei si cele privind drepturile studentilor.

Printre revendicarile lor se numara alocarea a 6% din PIB pentru educatie, includerea studentilor in proportie de 25% in procesele de luare a deciziilor din universitati, cresterea investitiilor in servicii pentru studenti, cresterea burselor studentesti.