Campionatul mondial de fotbal 2014: Angajatii de la metroul din Sao Paulo au RENUNTAT la organizarea unei noi GREVE

Campionatul mondial de fotbal 2014: Angajatii de la metroul din Sao Paulo au votat, miercuri seara, impotriva lansarii unei noi GREVE, care ameninta sa perturbe circulatia in oras inainte de meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Dupa o prima GREVA, care a durat cinci zile si a produs haos in capitala economica a Braziliei, angajatii metroului au votat impotriva lansarii unei noi GREVE, in pofida inflexibilitatii autoritatilor fata de cererea lor de reangajare a celor 42 de grevisti concediati, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Angajatii de la metroul din Sao Paulo au SUSPENDAT greva

Campionatul mondial de fotbal 2014: “Facem fata unui guvern foarte puternic, dar am reusit sa paralizam cel mai mare oras din America Latina. Am obtinut cresteri (salariale) importante si am decis sa oprim (actiunea) in functie de limitele noastre “, a declarat Altino Melo dos Prazeres, presedintele sindicatului,.

Campionatul mondial de fotbal 2014: “Vom lupta pana la final pentru reangajarea (grevistilor concediati)”, a adaugat el, precizand ca o campanie va fi lansata in acest scop.

Luni, Guvernul a anuntat concedierea a 42 de grevisti.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Potrivit autoritatilor, angajatii concediati ar fi comis acte de vandalism si i-ar fi impiedicat sa lucreze pe cei care nu participau la GREVA.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Presa locala a informat, miercuri, ca Guvernul a intocmit o lista cu 300 de angajati care ar putea fi concediati in caz de reluare a GREVEI. Un oficial contactat de AFP a dezmintit existenta unui astfel de plan.

Sursa foto: economica.net