Campionatul mondial de fotbal 2014: A INCEPUT CEA DE-A 20-A EDITIE A CUPEI MONDIALE. BRAZILIA – CROATIA, meciul care deschide balul

Campionatul mondial de fotbal 2014. Astazi incepe, in Brazilia, Campionatul Mondial 2014, cea de-a 20-a editie a unui turneu final. Brazilia-Croatia este prima partida a CM 2014, meciul desfasurandu-se la Sao Paulo.

 Campionatul mondial de fotbal 2014. Cea mai importanta competitie fotbalistica din lume se va disputa, timp de o luna si o zi, in Brazilia. Este pentru a doua oara cand statul sud-american gazduieste Cupa Mondiala – precedentul consemandu-se in 1950, cand titlul a fost cucerit, surprinzator, de Uruguay.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Brazilia a cheltuit 11,5 miliarde de dolari cu ridicarea unor stadioane ultra-moderne, dar si cu infrastructura necesara acestei competitii. Sase arene noi au fost realizate, in timp ce alte sase au fost modernizate.

TOTUL DESPRE CUPA MONDIALA 2014 GASITI AICI

Campionatul mondial de fotbal 2014. Brazilia va organiza in perioada 12 iunie-13 iulie, a XX-a editie a Cupei Mondiale de fotbal, prima care va avea loc in America de Sud dupa turneul final din Argentina, din 1978.

Campionatul mondial de fotbal 2014. In istoria de 19 editii a Cupei Mondiale, doar opt echipe au castigat turneul pana acum: Anglia, Franta si Spania, cate o data, Argentina si Uruguay, cate doua trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioana si gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee in palmares.

PROGRAMUL MECIURILOR DE LA CM 2014

Campionatul mondial de fotbal 2014. Meciul de deschidere va pune fata in fata nationalele Braziliei si Croatiei, la Sao Paulo, de la ora 23.00, in direct la TVR1. Japonezul Juichi Nishimura va fluiera meciul dintre Brazilia si Croatia. Arbitrul nipon e de trista amintire pentru gazde: la CM 2010, a fluierat ”sfertul” Olanda – Brazilia 2-1 si l-a eliminat gratuit pe Felipe Melo.

Campionatul mondial de fotbal 2014. FIFA a oferit cateva detalii cu privire la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, de pe stadionul echipei Corinthians, din Sao Paulo, care va avea loc cu doua ore inainte de meciul dintre Brazilia si Croatia, programat la ora 23.00, ora Romaniei.

 LOTURILE NATIONALELOR DE LA CM 2014, STADIOANELE PE CARE SE VA JUCA SI ALTE STIRI DESPRE CUPA MONDIALA

Campionatul mondial de fotbal 2014. La 21.15 , va avea loc un spectacol de culoare de 25 de minute, care se va incheia cu un recital live al artistilor Pitbull, Claudia Leitte, Olodum si Jennifer Lopez. 600 de dansatori fi dirijati de catre directorul artistic al spectacolului, belgianul Daphne Cornez.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Atractia va fi o minge uriasa, care va ”prinde” viata in timpul show-ului. Sunt gata 90 000 de stegulete si bannere si peste 7.000 de afise. Pentru fiecare minut de show, ”actorii” s-au antrenat in jur de 20 de ore, iar pentru fiecare moment artistic s-au realizat 84 de ore de repetitie.

Ceremonia de deschidere va fi un tribut adus Braziliei si comorilor sale: natura, oamenii si fotbalul.