Campionatul mondial de fotbal 2014: Baloane URIASE anti-mondial pe celebra plaja COPACABANA

Campionatul mondial de fotbal 2014. Douasprezece baloane URIASE, pictate cu cruci rosii, simbolizand cele 12 orase-gazda ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, au fost EXPUSE marti pe plaja COPACABANA din Rio de Janeiro, in semn de PROTEST fata de sumele uriase pe care guvernul brazilian le-a investit in organizarea acestui eveniment sportiv, informeaza Agerpres citand presa din Tara Cafelei.

Campionatul mondial de fotbal 2014. MINGIILE, fiecare cu un diametru de doi metri, au fost amplasate pe cea mai faimoasa plaja din Brazilia, in jurul unei constructii improvizate din lemn simbolizand o groapa, situata in apropierea unuia dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Rio de Janeiro, COPACABANA Palace.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Peste 2000 de SUPORTERI argentinieni au INTERDICTIE in Tara Cafelei 

Campionatul mondial de fotbal 2014. “Un Mondial intr-o tara de mizerie, finantat cu bani publici, reprezinta o PROBLEMA MORALA”, se putea citi intr-un mesaj al protestatarilor, scris atat in portugheza cat si in engleza. Ideea PROTESTULUI a apartinut organizatiei neguvernamentale Rio da Paz, care a expus deja BALOANELE uriase, saptamana trecuta, la “Explanada de los Ministerios” din capitala Brasilia, care concentreaza toate edificiile puterii publice din Brazilia.

Campionatul mondial de fotbal 2014: PROTESTUL este indreptat nu doar impotriva guvernului brazilian, ci si a Federatiei internationale de fotbal, dar si a candidatilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in luna octombrie in Brazilia.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Militantii acestui grup au distribuit un comunicat in care fac apel la pastrarea unui minut de reculegere la meciul inaugural al Cupei Mondiale 2014, care va avea loc joi la Sao Paulo, in memoria celor opt muncitori care au murit in timp ce participau la constructia stadioanelor ce vor fi utilizate cu ocazia acestei competitii.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Cele mai tari APLICATII pe care sa le descarci pentru fotbal

In comunicat, organizatia cere guvernului sa-si ceara scuze pentru ca “a investit o avere din banii publici intr-o competitie sportiva” care, conform cifrelor oficiale, a costat statul brazilian 25 miliarde de reali (11,3 miliarde dolari).

Sursa foto: oglobo.com.br