Campionatul mondial de fotbal 2014: Cat costa o bere sau un cheeseburger pe stadioanele de la turneul final

Campionatul mondial de fotbal 2014. Potrivit agentiei „Moody’s“, FIFA va incasa aproape 9 milioane de euro doar de pe urma berii vandute pe stadioanele care gazduiesc meciuri la Campionatul Mondial 2014, dat fiind faptul ca o bere ii va costa pe fani aproape 19 lei.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Unul dintre punctele slabe ale Mondialului din Qatar, care va avea loc in 2022, va fi interzicerea bauturilor alcoolice pe stadioanele care vor organiza turneul. Din acest punct de vedere, FIFA va pierde cel putin 8 milioane de euro, suma pe care a incasat-o la finalul Mondialului din Africa de Sud, de pe urma vanzarilor de bere in timpul meciurilor.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: ATENTIE la TRAFICANTII de DROGURI din RIO de JANEIRO! 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Iar estimarile pentru Campionatul Mondial din Brazilia sunt si mai mari, scrie ProSport.ro. Potrivit unui studiu realizat de compania Moody, vanzarile de bere din tara sud-americana vor creste cu 2% pe durata Mondialului, grosul urmand sa fie inregistrat pe cele 12 stadioane pe care vor avea loc cele 64 de partide. Practic, FIFA se poate astepta sa castige circa 8,9 milioane de euro din vanzarile de bauturi alcoolice in timpul jocurilor.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Pariorii din China vor tine cont de inspiratia URSILOR PANDA

Potrivit anuntului oficial facut de FIFA, costul unui pahar de bere Budweiser este de 8 reais, adica circa 18,61 lei. Mai ieftin este un pahar de Cerveja Brahma, o bere braziliana, care costa doar 14,32 de lei.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Oferta pentru mancare si bauturi racoritoare la Mondialul carioca este mult mai variata decat la celelalte turnee finale. Spre exemplu, un pahar de 600 de mililitri de Coca Cola, Sprite sau Fanta costa doar 11,4 lei. Adica mai mult decat a costat un pahar de racoritoare la finala Cupei Romaniei. La capitolul mancare, organizatorii vor pune la dispozitia spectatorilor un meniu de tip fast-food destul de diversificat. Cel mai scump este un dublu-cheeseburger, care costa 13 reais, adica 18,61 lei, in timp ce o portie de cartofi prajiti va costa 8 reais, echivalentul a 11,4 lei. Tot 8 reais vor costa si o portie de 150 de grame de nachos sau o portie de alune prajite. 

Sursa foto: prosport.ro