Campionatul mondial de fotbal 2014: Peste jumatate dintre romani vor URMARI meciurile din fata televizoarelor

Campionatul mondial de fotbal 2014: Potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) inainte de inceperea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, 58 la suta dintre romanii intervievati spun ca vor URMARI meciurile din aceasta competitie, chiar daca echipa nationala nu s-a calificat la acest turneu.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia este URMARIT cu precadere de barbati (81,5 la suta), de respondentii cu educatie medie sau superioara si mai degraba de cei care locuiesc in Moldova si in regiunea de Sud a tarii decat de cei din Transilvania.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Cei mai multi (24 la suta) dintre participantii la studiul IRES cred ca Brazilia este tara a carei reprezentativa va castiga aceasta editie a World Cup. Printre favoritele turneului mai sunt indicate Spania (12 la suta), Germania (sase la suta) si Argentina (patru la suta). Jumatate dintre cei chestionati nu stiu sa spuna care este tara care isi va adjudeca trofeul la aceasta editie.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: PROGRAMUL complet al MECIURILOR cu ora de DIFUZARE de la TVR

Campionatul mondial de fotbal 2014: Totodata, 35 la suta dintre participantii la studiul IRES au indicat fotbalul drept sportul preferat. Topul este completat de gimnastica (13 la suta), tenis de camp  (noua la suta), handbal (cinci la suta) si patinaj artistic (patru la suta).

Campionatul mondial de fotbal 2014: In timp ce majoritatea barbatilor intervievati (59,2 la suta) prefera fotbalul, pe primul loc in preferintele femeilor se afla gimnastica (24,1 la suta). Aceasta este urmata de fotbal (12,4 la suta), tenis de camp (11,2 la suta), handbal sau patinajul artistic.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Sapte la suta dintre respondenti spun ca nu au un sport preferat. Cristalizarea preferintelor in ceea ce priveste sportul este influentata de varsta, educatie si gen, potrivit autorilor studiului. Cei mai multi dintre respondentii fara un sport preferat sunt femei (11,2 la suta), tineri intre 18 si 35 de ani (10,8 la suta) si au studii elementare (15,4 la suta).

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Romanii cred ca tara gazda va castiga Campionatul Mondial de Fotbal

Campionatul mondial de fotbal 2014: De asemenea, 26 la suta dintre cei chestionati declara ca URMARESC frecvent meciuri de fotbal. Tenisul se afla pe pozitia a doua in topul celor mai urmarite competitii sportive (18 la suta), urmat de handbal cu 11 la suta.

Campionatul mondial de fotbal 2014: Sondajul a fost realizat pe 10 iunie pe un esantion format din 1.102 indivizi de 18 ani si peste. Eroarea mazima tolerate este de ±3 la suta.  

Sursa foto: dcnews.ro