Campionatul mondial de fotbal 2014: Turneul final se va disputa sub semnul GREVELOR, PROTESTELOR si DEMONSTRATIILOR

Campionatul mondial de fotbal 2014. Cu foarte putine zile inaintea debutului turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, strazile sunt impanzite de multimi de oameni nemultumiti care nu inteleg rostul cheltuielilor uriase facute de guvernanti pentru organizarea grandiosului eveniment sportiv in conditiile in care lumea moare de foame in Tara Cafelei. In timp ce unii flutura steaguri si banere sportive, mult mai multi au nemultumiri cu privire la acest eveniment, intrebandu-se: ”Pentru cine este de fapt aceasta cupa?”.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Sentimentul multor brazilieni este ca guvernul cheltuie miliarde din banii publici pe constructii total inutile, pe modernizarea unor stadioane, dar nu suficient pentru programe de care sa beneficieze patura saraca a societatii, informeaza Arizona Republic. Mai multe DEMONSTRATII, GREVE si PROTESTE au izbucnit peste tot in tara, organizate in mare parte de muncitori si sindicalisti, pe Facebook.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: Cat costa o bere sau un cheeseburger pe stadioanele de la turneul final 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Economia Braziliei va avea de castigat doar pe termen scurt de pe urma Campionatului Mondial de fotbal pe care il va gazdui in mai putin de o saptamana, deoarece beneficiile financiare vor fi prea mici in comparatie cu nevoile pe termen lung ale uneia dintre cele mai mari ECONOMII EMERGENTE din lume, noteaza zf.ro.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Criticii considera ca Brazilia a incercat sa faca prea multe si s-a intins mai mult decat isi poate permite. Meciurile de fotbal se vor desfasura in 12 orase desi FIFA a cerut doar opt. BIROCRATIA COPLESITOARE, CORUPTIA si politicile pe termen scurt necorespunzatoare au facut ca proiectele grandioase sa fie prioritare, si nu nevoile populatiei, cum ar fi un nivel mai bun al educatiei, asistenta medicala eficienta, sisteme in care inegalitatea dintre bogati si saraci este evidenta. Brazilia are 200 milioane de locuitori.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: ATENTIE la TRAFICANTII de DROGURI din RIO de JANEIRO! 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Aceasta este prima Cupa Mondiala unde PROTESTELE din strada reprezinta o problema majora. In iunie 2013 un milion de brazilieni au PROTESTAT impotriva SARACIEI cerand prioritizarea sistemului de sanatate, al educatiei si al transporturilor.

Sursa foto: rt.com