CM de fotbal Qatar 2022: FIFA a anuntat ca turneul final se va disputa toamna si iarna!

Anunt soc facut de oficialii Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) in legatura cu turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Forul mondial, prin vocea secretarului general Jerome Valcke a anuntat, miercuri, ca este foarte posibil ca turneul final sa se desfasoare toamna si iarna, spre deosebire de cele de pana acum care au avut loc, exclusiv, vara.

Secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke, a anuntat miercuri ca turneul nu va avea loc in lunile iunie-iulie, asa cum s-a disputat pana acum.

“Cupa Mondiala din Qatar nu se va disputa in lunile iunie-iulie”, a anuntat Valke la Radio France.

“Sa fiu sincer, cred ca se va tine undeva intre 15 noiembrie si 15 ianuarie, cel tarziu. In noiembrie si decembrie, conditiile meteorologice sunt bune acolo, echivaleaza cu o vreme de primavara in Europa, cu 25 de grade Celsius. Ideal pentru a juca fotbal”, a continuat acesta.

In lunile iunie si iulie, temperatura in Qatar ajunge chiar si la 50 de grade Celsius. Daca acest lucru se va intampla este sigur ca toate competitiile interne al tarilor calificate la turneul final al Cupei Mondiale din emiratul Qatar din anul 2022 vor avea de suferit.

Sursa foto: telegraph.co.uk