CM de HANDBAL 2015: ROMANIA – POLONIA 31-22 (15-8) / Tricolorele au castigat bronzul! NEAGU este GOGHETERUL competitiei

Echipa nationala de handbal feminin a ROMANIEI a cucerit, duminica, medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca dupa ce a invins, fara probleme, echipa POLONIEI cu scorul de 31-22 (15-8). CRISTINA NEAGU a reusit sa inscrie 10  goluri in acest meci devenind golgheterul turneului final. CRISTINA NEAGU a marcat in total 63 de goluri la turneul din Danemarca depasind-o pe  Jovanka Radicevic din Muntenegru (60 de goluri).

UPDATE: “Nu ne gandeam ca vom ajunge aici, ne-am unit dupa infrangerile din grupa si in felul asta am ajuns la bronz. Ne-am dorit sa fim o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Cred ca noi meritam sa ajungem in finala, in detrimentul Norvegiei” – Oana Manea, la Dolcesport.

 “Este o mare performanta pentru handbalul romanesc, chiar daca este doar bronzul si nu argintul ca acum zece ani. Am jucat bine astazi, nu am dat nicio sansa Poloniei. Sunt mandra de fete, de antrenori, de tot staff-ul! In 2011, am spus ca 2015 va fi anul meu. Am castigat si Liga Campionilor. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-am indeplinit visul!” – Cristina Neagu, la Dolcesport.

“Credeam, da! Pentru asta m-am antrenat an de an. Cand am plecat de acasa asta am spus, am crezut ca vom putea face un rezultat mare in Danemarca. Cel mai frumos moment a fost cel din meciul cu Brazilia, atunci cand am demonstrat ca suntem o adevarata echipa” – Paula Ungureanu, la Dolcesport.

“Sunt doar fericit, vreau sa ma bucur de acest moment” – Tomas Ryde, la Dolcesport.

 “Sunt fericit, dar si foarte dezamagit. Noi trebuia sa jucam finala mare, nu finala mica. Asta e, ne multumim cu ceea ce avem. Unul din cele mai grele momente a fost ratarea acelui sapte metri din meciul cu Danemarca, in ultima secunda. Cel mai mult cred ca am castigat la nivelul de mentalitate, asta a fost mereu marea noastra problema. Tomas a reusit sa motiveze fetele dupa meciurile din grupe, sa le convinga ca trebuie sa fie o echipa” – Costica Buceschi, la Dolcesport.

ROMANIA a castigat prima medalie la un turneu dupa o pauza de cinci ani, ultima medalie castigata de fetele noastre fiind tot una de bronz si tot in Danemarca la Campionatul European din 2010. Ultima medalie (ARGINT) castigata de ROMANIA la un Campionatul Mondial dateaza din 2005.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: sport