CM de Handbal feminin: România a învins, fără emoții, Paraguayul, scor 29 – 17 (16-7)

Naționala României va juca primul meci la turneul final găzduit de Germania, sâmbătă după-amiază, de la ora 15.00. Partida va fi transmisă de Telekom Sport.

UPDATE: Naționala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie categorică la cea de-a 23 ediție a Campionatului Mondial, scor 29-17 împotriva Paraguayului. Jucătoarele lui Ambros Martin n-au avut nicio emoție în primul meci de la turneul final din Germania, aflându-se la conducere pe toată durata confruntării din “Trier Arena”. Româncele au intrat la pauză cu un avantaj de 9 goluri, însă s-au detașat în repriză secundă și au încheiat la o diferența de 12 goluri. 

Cea mai bună marcatoare a noastră a fost Cristina Florianu, cu cinci reușite. O urmează Aneta Udristoiu, cu 4 goluri, în timp ce Cristina Neagu, Ana Maria Popa și Crina Pintea au punctat de câte trei ori.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Elevele spaniolului Ambros Martin debutează contra Paraguayului, într-o partida oarecum facilă pentru Cristina Neagu și compania. Cele două naționale fac parte din Grupa A alături de Franța, Spania, Slovenia și Angola.

Programul complet al României în grupa A:

Duminica, 3 decembrie: vs Slovenia (ora 15.00)
Marti, 5 decembrie: vs Spania (ora 21.30)
Joi, 7 decembrie: vs Angola (ora 19.00)
Vineri, 8 decembrie: vs Franța (ora 19.00).

Paraguay se află abia la al treilea Campionat Mondial din istorie, fără nicio performanță notabilă până acum. În anul 2007, când competiția a fost găzduită de Franța, Paraguay a ocupat locul 23. Ultima participare  a fost la ediția din 2013 (Serbia) și s-a clasat pe poziția 21.

Toate jocurile din Grupa A se desfășoară la Trier, iar primele patru clasate obțin calificarea în faza optimilor de finală.

Lotul României:

Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari;
Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga;
Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga;
Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri;
Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoți;
Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț – interi dreapta; Aneta Udristoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

La ediția precedentă, desfășurată acum doi ani în Danemarca, selecționată tricoloră a ocupat poziția a 3-a.

Sursa foto: