CM de handbal feminin: România învinge Slovenia, scor 31-28 (14-14), după un meci spectaculos

Naționala de handbal feminin a României va întâlni Slovenia, revenită la un CM după o pauză de 12 ani. Partida va începe, duminică, la ora 15.00, și va fi transmisă de Telekom Sport.

UPDATE: Naționala de handbal a României a învins cu scorul de 31-28  (14-14) reprezentativa similară a Sloveniei. Formația ex-iugoslavă a avut un început foarte bun de meci, în minutul 10 conducând cu 7-3. Fetele noastre și-au revenit treptat și au reușit să intre la pauză la egalitate, 14-14. În repriza secundă ploaia de goluri a continuat, câștig de cauză având elevele lui Martin Ambros. Esențială a fost și de această dată Cristina Neagu care a reușit să înscrie 11 goluri. 

Per ansamblu concluziile acestui joc ar fi că Neagu și compania se complică foarte mult pe faza de atac. Iar apărarea a încasat foarte ușor gol în această după amiază. Tricolorele vor juca marți în compania Spaniei.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Meciul se anunță complicat pentru elevele lui Martin Ambros, după ce Slovenia s-a impus în față Franței, favorita Grupei A.

Slovenia a revenit la un Campionat Mondial după o pauză de 12 ani și bifează a cincea participare. Pregătită de Uros Bregar, tehnicianul lui Krim Ljubljana, a avut parte de un debut de vis la competiția din Germania. Victorie în fața Franței (scor 24-23), una dintre favoritele la câștigarea medaliilor de aur. Franța este vicecampioana olimpică la Rio (2016), a cucerit bronzul la Campionatul European de anul trecut și a încheiat pe locul 7 la ediția din 2015 a Campionatului Mondial.

Slovenia s-a aflat la conducere pe toată durata partidei cu Franța, cea mai mare diferența fiind de 6 goluri: 11-5. Slovenia a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri (scor 13-10). Pe final de meci, Franța a punctat de două ori consecutiv, dar nu a mai putut evita înfrângerea. Din tabăra Sloveniei s-a remarcat Ana Gros, care a reușit să marcheze de nouă ori. Neli Irman și Tjasa Stanko au înscris câte patru goluri.

Citește și: CM DE HANDBAL FEMININ: ROMÂNIA A ÎNVINS, FĂRĂ EMOȚII, PARAGUAYUL, SCOR 29 – 17 (16-7)

Toate jocurile din Grupa A se desfășoară la Trier, iar primele patru clasate obțin calificarea în faza optimilor de finală.

Lotul României:

Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari;
Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga;
Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga;
Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri;
Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoți;
Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț – interi dreapta; Aneta Udriștoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

Selecționer: Martin Ambros. Antrenor secund: Horațiu Pască. Antrenor portari: Jaume Mauri Fort. Medic: Florin Ciocoiu. Maseur: Adrian Ionescu, Claudiu Mărășteanu. Psiholog: Florentina Toniță.

Meciuri disputate până acum în Grupa A:

România – Paraguay 29-17 (16-7 la pauza)
Franța – Slovenia 23-24 (10-13)
Spania – Angola 28-24 (15-13).

Programul complet al României în grupa A:

Sâmbătă, 2 decembrie: vs Paraguay 29-17
Duminica, 3 decembrie: vs Slovenia (ora 15.00)
Marți, 5 decembrie: vs Spania (ora 21.30)
Joi, 7 decembrie: vs Angola (ora 19.00)
Vineri, 8 decembrie: vs Franța (ora 19.00).

Sursă foto: sport