CM de handbal feminin. Rezervele României n-au putut ține piept Franței! Știm cu cine jucăm în optimi

România va susţine, vineri de la ora 19.00, ultimul meci din grupa A în compania Franţei. Foarte probabil Martin Ambros va odihni nucleul de bază în vederea optimilor de finală. Optimi unde România va ajunge din postura de câștigătoare a grupei A.

UPDATE 2: România va da piept cu Cehia, locul 4 din grupa B, luni seara, începând cu ora 18.30, au anunțat organizatorii competiției din Germania.

UPDATE: Rezervele României nu au putut ține piept naționalei Franței care s-a impus cu un scor categoric, 26-17 (17-7). Cu calificarea în optimi de pe primul loc obținută încă de joi, echipa noastră s-a menajat în perspectiva unui duel mult mai important.

Selectionerul Martin Ambros a trimis astfel rezervele, chiar și cu riscul de a suferi această “înfrângere controlată”, cum este denumită în handbal. În aceste condiții, lipsa de omogenitate și-a spus imediat cuvântul, chiar dacă startul meciului ne-a aparținut și am avut 2-0.

Au urmat însă șapte goluri la rând pentru frantuzoaice, apoi a urmat o pauză de zece minute în care nu am înscris. Fetele noastre nu au putut face față ritmului impus de frantuzoaice, iar scorul la pauză a fost 17-7. Dupa pauză, fetele noastre au fost ceva mai agresive, în timp ce adversarele au redus ritmul. Franța a câștigat astfel cu 26-17, dar România încheie grupa A pe primul loc.

 În optimile de finală, România va întâlni Cehia, într-o partida programată duminică sau luni, la o oră care va fi stabilită ulterior. În ultima partidă din Grupa B, Cehia a fost invinsă de Ungaria, scor 29-30, și a terminat astfel pe locul 4.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Partida dintre România și Franța se va disputa la Trier Arena și va putea fi urmărită la Telekom Sport. Interesant este faptul că România a beneficiat de remiza dintre Franța și Spania și va încheia grupa pe locul 1. În optimi, Neagu și compania vor întâlni perdanta din meciul Cehia – Ungaria. Partidă care se va juca în grupa B, tot astăzi și de la aceeași oră cu meciul tricolorelor.   

România – Franţa se va disputa cu casa închisă. Cât despre orgoliu, România poate ar fi mai bine să piardă astăzi dar să fie mai proaspătă în partida din optimi și să se impună indiferent de adversar!

Cehia sau Ungaria. Cu cine ar fi mai bine să joace România în optimi?

Cu una dintre ele vor juca elevele antrenorului Martin Ambros în următoarea fază a competiției. Având în vedere rezultatele din ultimele meciuri directe, România pornește favorită cu oricare dintre cele două. La Campionatul European din 2016, România a învins atât Cehia, scor 30-28, cât și Ungaria, chiar mai clar, scor 29-21.

Ce au făcut Cehia și Ungaria la în Germania până acum:

Cehia:

28-22 cu Argentina;
29-25 cu Polonia;
32-36 cu Suedia;
16-34 cu Norvegia.

Ungaria:

22-30 cu Norvegia;
22-25 cu Suedia;
33-15 cu Argentina;
31-28 cu Polonia.

Ungaria este antrenată de Kim Rasmussen, fost la CSM București, și are unul dintre cele mai bătrâne loturi de la acest turneu final. Anita Gorbicz (34 de ani) e căpitanul echipei din care mai fac parte Bernadett Bodi sau Zița Szucsanszki.

Cehia e abia la a 6-a prezență din istorie la Campionatul Mondial, iar cea mai buna performanță o reprezintă locul 13 obținut în 1997. Antrenor e Jan Basny, iar Iveta Luzumova și Marketa Jerabkova sunt cele mai periculoase jucătoare.

Lotul României:

Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari;
Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga;
Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga;
Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri;
Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoți;
Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț – interi dreapta; Aneta Udriștoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

Selecționer: Martin Ambros. Antrenor secund: Horațiu Pască. Antrenor portari: Jaume Mauri Fort. Medic: Florin Ciocoiu. Maseur: Adrian Ionescu, Claudiu Mărășteanu. Psiholog: Florentina Toniță.

Citește și: CM DE HANDBAL FEMININ. ROMÂNIA – ANGOLA 27-24 (14-14) / CU CHIU CU VAI ÎN FAȚA AFRICANCELOR

Au mai rămas de disputat in Grupa A:

8 decembrie: Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franța – România.

Toate jocurile din Grupa A se desfășoară la Trier, iar primele patru clasate obțin calificarea în faza optimilor de finală.

Sursa foto: gsp