CM de handbal feminin. România – Angola 27-24 (14-14) / Cu chiu cu vai în fața africancelor

CM handbal feminin. România va întâlni Angola, joi de la ora 19.00, meciul patru din grupa A. Tricolorele şi-au asigurat deja prezenţa în optimi, cu trei victorii din tot atâtea partide disputate. Însă Neagu și compania vor revanșa după umilința de la Rio.

Update: Naționala României suferă de un complex african. Sau mai precis angolez. Tricolorele au făcut un nou meci execrabil în compania Angolei. Și este exclus să fie vorba de o euforie prelungită datorită calificării obținută după primele trei meciuri din grupa A. Neagu și compania s-a chinuit în partida din această seară în fața unor adversare mult mai slab cotate din toate punctele de vedere.

În prima repriză, elevele lui Martin Ambros au fost conduse și cu 4 goluri diferență! Până la urmă prima parte s-a terminat la egalitate, 14-14 și totul părea să revină la normal. Însă, coșmarul a continuat și după pauză! După ce România a trecut la conducere pentru vreo 5 minute, africancele au revenit pe tabelă! Și au condus constant la un gol două diferență până spre finalul partidei. În minutul 57, Neagu înscrie pentru 25-24 și apoi tot ea face 26-24 cu 85 de secunde înaintea fluierului final! Tot Neagu consfințește scorul final, 27-24! Ce chin….. și cu cine mai ales…..noroc cu Cristina Neagu….

Vineri, România va juca împotriva Franței celălalt adversar de calibru din Grupa A. Sperăm să nu o facă la fel ca în această seară insă….

Știre inițială

În plus, meciul cu Angola ajută la stabilirea clasamentului grupei A şi încrucişarea, teoretic, cu un adversar mai uşor pe tabloul eliminatoriu. România a pierdut ultimul meci direct împotriva Angolei, scor 19-23, în 2016. Angola nu a reuşit să câştige nicio partidă până acum, dar a înscris mult având o medie de 22,67 goluri pe meci.

Partida de la Trier Arena va fi transmisă de Telekom Sport.

Lotul României:

Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari;
Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga;
Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga;
Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri;
Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoți;
Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț – interi dreapta; Aneta Udriștoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

Selecționer: Martin Ambros. Antrenor secund: Horațiu Pască. Antrenor portari: Jaume Mauri Fort. Medic: Florin Ciocoiu. Maseur: Adrian Ionescu, Claudiu Mărășteanu. Psiholog: Florentina Toniță.

Citește și: VIDEO CM DE HANDBAL FEMININ. ROMÂNIA VS SPANIA 19-17 (9-7) / TRICOLORELE ÎNVING ARMADA LA CAPĂTUL UNEI VERITABILE BĂTĂLII

Au mai rămas de disputat in Grupa A:

7 decembrie: România – Angola, Spania – Franța, Paraguay – Slovenia.
8 decembrie: Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franța – România.

Toate jocurile din Grupa A se desfășoară la Trier, iar primele patru clasate obțin calificarea în faza optimilor de finală.

Sursa foto: sport