CM de handbal feminin Serbia 2013: ROMANIA – TUNISIA, ora 20:15, DolceSport si LIVE TEXT MONDO NEWS

Nationala de handbal feminin a Romaniei debuteaza astazi la Campionatul Mondial din Serbia, impotriva Tunisiei.

Romania, care are in palmares trei medalii mondiale, aur in 1962, respectiv argint in 1973 si 2005, este singura echipa nationala feminina din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, incepand cu anul 1957. Cea mai slaba clasare a tricolorelor la CM a fost la editia din 2001, locul 17.

Nationala de handbal a Romaniei intalneste in primul meci din grupa D a Campionatului Mondial din Serbia, la Novi Sad, reprezentativa Tunisiei, la fel ca in primul meci de la Mondialul din 2011. Atunci, fetele noastre s-au impus cu 30-28, dupa ce la pauza au fost conduse cu 15-14. Tot in grupele unui Campionat Mondial am mai jucat contra Tunisiei si in 2009, in China, Romania invingand atunci categoric, 39-22.

Lotul nationalei feminine de handbal deplasat la Campionatul Mondial din Serbia este unul mult intinerit, pregatit pentru schimbul de generatie in vederea Jocurilor Olimpice din 2016. Doar cinci jucatoare experimentate din lotul de acum doi ani de la Campionatul Mondial se regasesc si in prezent in echipa noastra: Tolnai, Ardean-Elisei, Nechita, Manea si Bradeanu.

Obiectivul Romaniei la CM din Serbia este calificarea in sferturile de finala, dupa cum a declarat Cristian Gatu, presedintele FR Handbal, “iar apoi speram sa mergem cat mai departe”. “Primul meci si ultimul vor fi decisive pentru calificarea noastra de pe locul trei, pentru ca pozitia a patra iti da sanse putine. Cu Tunisia nu o sa fie simplu. Le-am vazut acum si in Franta, au facut doua meciuri foarte bune”, a declarat Gheorghe Tadici, selectionerul Romaniei, cu privire la meciul contra Tunisiei, iar Valentina Ardean Elisei a spus ca spera ca Romania sa ajunga cat mai departe: “Noi speram sa ajungem cat mai departe. Tratam fiecare meci cu seriozitate, trebuie sa o luam incet-incet si sa avem rezultate pozitive”.

“Speram din tot sufletul sa incepem cu dreptul. Primul meci e cel mai important si mai greu. Avem multe debutante, dar sper sa castigam”, a comentat si Cristina Neagu.

Sursa foto: digisport.ro