CM de handbal Serbia 2013: Cum poate ocupa Romania locul 1 in grupa !

Nationala de handbal faminin a Romaniei joaca astazi, de la ora 20:15, in compania Ungariei, in cea de-a patra partida de la Campionatul Mondial din Serbia, joc care poate clarifica situatia in clasament sau o poate complica, daca fetele noastre vor castiga.

Campionatul Mondial de handbal din Serbia 2013 isi cunoaste deja noua dintre participantele in optimile de finala, printre ele aflandu-se si Romania, desi fetele noastre au castigat doar 2 din cele trei jocuri programate pana acum. Partida din aceasta seara, contra Ungariei, poate insa clarifica situatia in ceea ce priveste ocupanta locului 1 sau, dimpotriva, o poate complica si mai rau.

Din grupa D, care se desfasoara la Novi Sad, s-au calificat deja in optimi trei reprezentative, Ungaria, Germania si Romania, ramane insa de vazut care va fi ordinea finala in grupa si cum poate natioana noastra sa ocupe prima pozitie in grupa.

Sansele Romaniei de a castiga grupa au scazut considerabil dupa infrangerea cu Germania, dar ele inca exista. Prima conditie este o victorie cu Ungaria la minimum patru goluri, astfel incat, scrie prosport.ro, la un eventual clasament in trei golaverajul nationalei sa fie pe plus. Apoi, Romania trebuie sa astepte si meciul direct dintre Ungaria si Germania, de vineri, in care ar fi nevoie de un succes al trupei maghiare.

Astfel, in functie de urmatoarele rezultate, “tricolorele” vor ocupa unul dintre primele 4 locuri calificante in optimi, varianta ideala fiind cea in care ne clasam pe locul 1. Postura de lider al grupei ne-ar aduce ca adversar in optimi Angola, locul doi in grupa ne-ar scoate in cale Polonia, locul trei ne-ar aduce ca adversar Spania, iar locul patru Norvegia.

Sursa foto: puterea.ro