CM de handbal Serbia 2013: Romania – Australia 32-13. Victorie cu gandul la Germania!

Romania a castigat clar a doua partida a Grupei D din cadrul Campionatului Mondial ce se desfasoara in Serbia. Elevele lui Gheorghe Tadici au fost cu multe clase peste Australia, care nu a reusit decat 13 goluri.

Meciul s-a desfasurat conform planului tactic impus de Tadici. Aparare excelenta si contraatacuri devastatoare. Rezervele de lux ale Romaniei au facut aproape tot ce au vrut pe teren.

In primele minute, au iesit la rampa “veterana” Ada Nechita si Perianu, astfel ca tabela indica dupa 10 minute , 5-1. Romancele au impus ritmul mai ales in defensiva, iar scorul a luat rapid proportii: 9-2 la jumatatea reprizei.

Atat de “nemiloase” au fost romancele, incat intre minutele 23 si 30, Australia nu a reusit sa puncteze! La pauza a fost 16-7, un avantaj care inca nu il multumea pe exigentul Tadici.

In partea secunda, “tricolorele” au turat si mai tare motoarele, iar rezultatul nu avea cum sa nu se vada si pe tabela. 15 goluri diferenta in favoarea noastra, dupa 44 de minute de joc: 24-9.

Una dintre cele mai active jucatoare ale reprizei a fost Parvut, care a punctat din aproape toate pozitiile. La final, nu ea a fost desemnata jucatoarea meciului. Cu o evolutie constant buna, atat pe faza defensiva cat si pe cea ofensiva, Georgiana Ciuciulete a fost declarata jucatoarea partidei. Pivotul Romaniei a marcat 7 goluri.

De la adversare, una dintre cele mai bune jucatoare a fost Potocki.

Dupa victoria lejera cu Australia, nationala Romaniei are primul test greu la Mondiale, marti seara de la ora 18.00, in compania Germaniei. Partida va fi in format Live Text pe mondonews.ro.

Clasamentul dupa doua etape:

1. Romania 4 puncte
2. Germania 4 puncte
3. Ungaria 4 puncte
4. Tunisia 0 puncte
5. Cehia 0 puncte
6. Australia 0 puncte

In etapa a 3-a, programata marti, se vor disputa urmatoarele meciuri:

Cehia – Tunisia, 15:45
Germania – ROMANIA, 18:00
Ungaria – Australia, 20:15