CM de handbal Serbia 2013: Romania va juca in optimi cu Polonia. Prezentarea adversarelor de duminica seara

Nationala de handbal feminin a Romaniei va juca duminica seara contra Poloniei in optimile de finala ale Campionatului Mondial din Serbia.

Nationala Romaniei de handbal a evitat Norvegia si Spania in optimile de finala ale Campionatului Mondial din Serbia gratie clasarii pe locul doi in grupa, urmand sa intalneasca Polonia in faza urmatoare a competitiei. Polonezele nu sunt o forta a handbalului mondial, dar nici nu se compara cu echipele mai slabe precum Australia sau Tunisia, ele pierzand la aceasta editie cu Spania, 20-26, si cu Norvegia, 23-18, trecand de Paraguay (40-6), Angola (32-23) si Argentina (31-17).

Echipa poloneza a revenit la Campionatul Mondial dupa doua editii in care a lipsit, in 2009 si 2011. Din 2007, din Franta, dateaza si ultima intalnire intre Romania si Polonia, scrie gsp.ro. Atunci, echipa pregatita tot de Gheorghe Tadici, care juca finala mica in fata Germaniei, a invins Polonia cu 38-33.

Polonia a trebuit sa treaca de doua tururi de calificare pentru a ajunge la Mondialul din Serbia, castigand grupa preliminara din care au mai facut parte Belarus, Italia si Lituania, cu victorii pe linie, iar in play-off a furnizat o mare surpriza, trecand de Suedia printr-o dubla victorie: 26-23 si 32-31.

Sursa foto: prosport.ro