CM de handbal Serbia 2013: Vezi cat a castigat nationala Romaniei pentru calificarea in optimi

Natioana de handbal feminin a Romaniei a castigat o suma incredibil de mica pentru calificarea in optimile Campionatului Mondial din Serbia, comparativ cu sumele vehiculare in fotbal pentru asemenea performante.

Federatia Internationala de Handbal a decis pentru prima data sa premieze formatiile participante la Campionatul Mondial ce se desfasoara in aceste zile in Serbia, dar suma castigata de nationala Romaniei pentru aceasta performanta este una mai mult modica.

Calificata in optimile de finala ale competitiei, nationala Romaniei a acumulat aproximativ 27.000 euro, scrie ziare.com. Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor mai scrie astazi ca suma poate creste la 42.000 de euro daca ajungem in sferturi si 63.000 de euro pentru semifinale. Pe langa aceste sume, calculele in lupta pentru medalii se schimba. Ocupanta locului 3 va lua alte 32.000 de euro, cea a locului 2 va fi recompensata cu 50.000 de euro, iar castigatoatrea trofeului urmeaza sa primeasca 80.000 de euro.

Spre comparatie, banii oferiti de Federatia Internationala sunt un mizilic pe langa sumele din fotbal. De exemplu, mai scrie sursa citata, o tara participanta la Campionatul Mondial de fotbal are asigurata suma de 8,4 milioane de euro.

Partida dintre Romania si Polonia, din optimile Campionatului Mondial de handbal feminin din Serbia, se desfasoara astazi, de la ora 21:15, la Novi Sad, si va putea fi urmarita in format LIVE SCORE pe MONDO NEWS.

sursa foto: prosport.ro