CM handbal feminin 2019. Olanda, campioana mondială în premieră, după 30-29 cu Spania

CM handbal feminin 2019. Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit duminică, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază (o aruncare de la 7 metri transformată de Abbingh, fostă jucătoare a celor de la Baia Mare) reprezentativa Spaniei, scor 30-29.

Ibericele au început mai bine partida, însă au pierdut din turație și au fost depășite de batave (care au avut și cinci goluri avantaj). Spania a avut ocazia atacului decisiv, însă Tess Wester a reușit o paradă și arbitrii au oferit o aruncare de la 7 metri, după ce ibericele au oprit contraatacul.

Citește și: CM HANDBAL FEMININ 2019. RUSIA A OBȚINUT MEDALIILE DE BRONZ, DUPĂ CE A ÎNVINS NORVEGIA, SCOR 33-28

Olanda, care a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice, mai are în palmares medaliile de argint din 2015 și bronz în 2017, în timp ce Spania rămâne cu bronzul din 2011 și argintul din acest an.

Olandeza Estavana Polman a înscris cele mai multe goluri în finală (9 din 15 aruncări), în timp ce Lois Abbingh a devenit golgheterul competiției (71 reușite în total). Cea mai bună marcatoare a ibericelor a fost Alexandrina Cabral Barbosa (7 reușite din 13 aruncări).

Sursa foto: twitter