CM handbal feminin 2019. România – Japonia 20-37 / Umilință fără sfârșit și ultimul loc la Mondial

CM handbal feminin 2019. Naționala de handbal feminin a României a disputat, miercuri, ultimul meci din Grupa Principala II de la Cupa Mondială. Echipa pregătită de Tomas Ryde a încercat, fără succes, să evite clasarea pe ultimul loc în grupă și spera la o victorie în fața Japoniei, țara gazdă a competiției.

Update 2: Selectionerul Romaniei, Tomas Ryde, a oferit prima reactie dupa infrangerea zdrobitoare in fata Japoniei, la ultimul meci din cadrul Grupei Principale II de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Tehnicianul suedez se declara multumit de prestatia “tricolorelor” la acest turneu final si spune ca mai mult nu se putea. “Felicitari echipei Romaniei pentru acest turneu. Am fost intr-o situatie dificila cand am inceput turneul, am avut accidentari si alte probleme, dar am supravietuit. Suntem fericiti ca am reusit sa ajungem in grupele principale. In ceea ce priveste echipa Japoniei, sa jucam impotriva lor astazi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteza mare in joc si calitati tehnice foarte bune. Felicitari echipei Japoniei, a fost fantastica!

Faptul ca a trebuit sa lasam patru jucatoare acasa, in Romania, din cauza scandalului de dopaj de la Brasov, a afectat foarte mult echipa si a creat un mare sentiment de tristete in cadrul grupului. Intotdeauna mai avem si accidentari in timpul unui astfel de turneu, deci in final ne-a fost foarte dificil. Cred ca am jucat fara opt jucatoare astazi.

Apreciez ceea ce au reusit jucatoarele noi, Patricia Vizitiu, Elena Dache si Anca Polocoser, care au ajuns la echipa cu o zi inainte sa plecam spre Japonia. Din acest punct de vedere, sunt foarte mandru sa fiu antrenorul nationalei Romaniei, pentru faptul ca am reusit sa ajungem in grupele principale si pentru felul in care am incercat sa jucam. Nu am avut nicio sansa in fata Rusiei, nu am avut nicio sansa astazi, dar, per total, le-am oferit jucatoarelor tinere o experienta foarte buna”, a declarat Ryde, potrivit Telekom Sport.

Update 1: Cristina Neagu a vorbit despre infrangerea umilitoare suferita de Romania in meciul cu Japonia, disputat in ultima etapa a Grupei Principale II de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cea mai buna handbalista din lume n-a fost folosita in acest meci, insa a trait intens pe banca de rezerve si spune ca toata lumea e vinovata pentru rezultatele de la acest turneu final.

“Este destul de greu de vorbit dupa o astfel de infrangere, dupa o astfel de grupa principala. Nu stiu… Am fost foarte fericite ca am ajuns aici, dar am facut meciuri foarte slabe. Azi, dupa o asemenea infrangere, nici nu imi gasesc cuvintele. Eu cred ca nu asta e fata adevarata a Romaniei”, a spus Cristina Neagu pentru Gazeta Sporturilor.

“Cu siguranta ca toata lumea e vinovata, incepand cu staff-ul si terminand cu jucatoarele. E clar ca lucrurile nu au fost asa cum trebuie nici din partea staff-ului. Nu pot eu sa vorbesc despre antrenor. Eu vorbesc despre fete pentru ca stiu ce simt. Nu pot vorbi despre antrenor. Sunt altii mai in masura”, a completat jucatoarea noastra.

Cu toate ca evolutia Romaniei la acest Mondial a fost departe de asteptari, Cristina Neagu spune ca-si doreste sa fie prezenta la Jocurile Olimpice. “Peste 3 luni jucam in turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi acelasi nucleu de jucatoare acolo si toata lumea trebuie sa intelega ca trebuie sa se antreneze mai bine la echipele de club, sa vina cu o pregatire mai buna”, a mai spus Cristina.

“Vreau din tot sufletul sa merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima sansa sa merg”, a adaugat aceasta. Intrebata daca e multumita de cum a evoluat la competitia din Japonia, Cristina a spus: “Personal sunt multumita de evolutia mea. Peste asteptari. Am avut doar 10 antrenamente in picioare. Nu ma asteptam la foarte multe din partea mea”. 49 de goluri a inscris Cristina Neagu la acest Campionat Mondial.

Știre inițială

Mai mult, tricolorele au pierdut partida la un scor pe cât de neverosimil pe atât de rușinos, 20-37, ținând cont de numele adversarului. Iar jucătoarele noastre care n-au bifat prea multe minute până azi și-au demonstrat inutilitatea prezenței în cadrul lotului echipei naționale de handbal a României.

Sau poate selecția a fost făcută greșit? Întrebări ar fi cu nemiluita după acest turneu jenant făcut de echipa noastră, și nici măcar succesul in-extremis cu Ungaria neputând face uitate umilințele cu Spania, Rusia, Suedia și, cea de ultimă oră, cu Japonia. Sincer, încă de la pauză, selecționerul Tomas Ryde ar fi trebuit să arunce prosopul ca la box ca să evite dezastrul care se profila încă de la pauză. Astfel, România a terminat Campionatul Mondial pe locul 12, după cea mai clară înfrângere suferită la competitia de la Kumamoto.

Citește și: CM HANDBAL FEMININ 2019. SUEDIA – ROMÂNIA 34-22 / ÎNCĂ UN EȘEC USTURĂTOR BIFAT DE TRICOLORE

Corecția aplicată de Japonia fetelor noastre este, de departe, una dintre dacă nu chiar cea mai mare umilință suferită de România la handbal feminin vreodată. Să pierzi cu Rusia sau Suedia la un scor mai mare nu este, până la urmă, o rușine nemaivăzută, dar să șteargă japonezele parchetul cu tine, chiar și din postura de gazdă, este mai mult decât rușinos. Iar calitățile de antrenor, strateg și pedagog ale suedezului Tomas Ryde ridică foarte multe semne de întrebare. Care în mod normal ar fi trebuit, deja, să fie fostul selecționer al României, alooo Federația se aude?

Rezultatele obținute de România la acest CM:

România – Spania 16-31
România – Senegal 29-24
România – Kazahstan 22-20
România – Muntenegru 26-27
România – Ungaria 28-27
România – Rusia 18-27
România – Suedia 22-34
România – Japonia 20-37

Se dispută miercuri în Grupa Principală II:

Spania – Rusia 26-36
România – Japonia 20-37
Muntenegru – Suedia (de la ora 13:30).

Clasament Grupa Principală II:

1 Rusia 10 puncte/ calificată
2 Spania 7
3 Suedia 5
4 Muntenegru 4
5 Japonia 2
6 România 0.

Sursa foto: sport