CM handbal feminin 2019. România – Rusia 18-27 (10-10) / Am sperat doar o repriză

CM handbal feminin 2019. România – Rusia se dispută duminică dimineață, de la ora 08.00, în deschiderea grupei principale II, şi va fi prima apariţie ca adversar a lui Ambros Martin (51 de ani) de când a plecat de la naţionala țării noastre.

Update: România a pierdut, categoric, în fața Rusiei, în prima partidă din Grupa Principală II, scor 18-27 . Cristina Neagu și compania au sperat într-o minune, timp de o repriză, după prima jumătate de oră tabela indicând scorul de 10-10. După pauză, tricolorele au fost de nerecunoscut, pe parchetul sălii de la Kumamoto existând o singură echipă, Rusia, care a înscris din toate pozițiile cu toată opoziția Denisei Dedu.

Partea secundă a fost un  veritabil coșmar pentru fetele noastre după o primă repriză care ne-a dat atâtea speranțe! Și totul s-a rupt după minutul 41, când scorul era 15-15 și cele două echipe mergeau cap la cap! Apoi între minutele 44 și 54, tricolorele nu au mai reușit să înscrie nici măcar o dată, în timp ce golurile curgeau cu nemiluita în poarta echipei noastre.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu. De partea cealaltă s-au remarcat Bobrovnikova și Vyakhireva. Vladena Bobrovnikova a fost declarată jucătoarea partidei.

Rusia este favorita Campionatului Mondial din Japonia. Aceasta are nu mai puţin de 11 meciuri câştigate consecutiv, ultima oară fiind înfrântă de Olanda.

Clasament Grupa Principală II:

1. Rusia 6 p
2. Spania 4 p
3. Suedia 2 p
4. Muntenegru 2 p
5. Japonia 0 p
6. România 0 p

Duminică se mai dispută meciurile:

Grupa Principală I – Serbia – Coreea de Sud, Olanda – Germania, Norvegia – Danemarca;
Grupa Principală II – Muntenegru – Japonia, Spania – Suedia.

Tot duminică încep şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 13-24, iar între echipele care au ratat grupele principale se numără şi campioana mondială en-titre, Franţa.

Tricolorele vor juca apoi cu Suedia, marţi (ora 13.30), şi cu Japonia, miercuri (ora 11.00). Primele două clasate în fiecare grupă principală vor juca apoi, încrucişat, semifinalele, în 13 decembrie, iar tot atunci se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locul 5 şi pe locul 7.

Știre inițială

Partida poate fi urmărită în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport. Pentru a se califica în semifinalele competiției din Țara Soarelui Răsare, România trebuie să câștige în toate cele 3 partide și să aștepte jocul rezultatelor din celelalte meciuri din grupa principală!

În clasamentul grupelor din Main Round se ia în calcul doar punctajul din meciurile cu echipele calificate în această fază a competiției, de aceea România are momentan 0 puncte. Rusia este echipa care a câştigat Grupa D şi e văzută, în acest moment, drept principala candidată să devină campioană mondială.

Citește și: CM HANDBAL FEMININ 2019. ROMÂNIA-UNGARIA 28-27! NE-AM CALIFICAT LA ULTIMA FAZĂ A MECIULUI! VIDEO

Adversar al tricolorelor va fi fostul selecţioner al României, spaniolul Ambros Martin. El a demisionat în vară şi a ales să preia naţionala Rusiei. Decizia a determinat-o pe Cristina Neagu să ia atitudine şi să lanseze acuzaţii în direcţia ibericului. „A fost lipsă de fair-play din partea lui. Aşa ceva nu se face şi i-aş spune aceste lucruri şi faţă în faţă dacă m-aş vedea cu el. El mereu ne spunea că obiectivul e Tokyo 2020 şi ne-a lăsat cu un an înainte de Olimpiadă! Sunt foarte dezamăgită de ce a ales să facă”, a spus atunci Cristina Neagu. „Merit acele cuvinte din partea ei, o înţeleg” a fost replica lui Martin.

Ambros Martin va fi în premieră adversar al naţionalei noastre de când a plecat, însă cu Neagu s-a mai întâlnit de atunci de două ori. În confruntările CSM – Rostov, din această toamnă. La Bucureşti a fost egal, în Rusia s-a impus campioana Rusiei.

Sursa foto: gsp