CM handbal feminin 2019. România – Spania 16 – 31 / Tricolorele au fost inexistente la debut

CM handbal feminin 2019. Naţionala feminină de handbal a României a fost umilită de Spania cu scorul de 31-16 (16-9), sâmbătă, la Kumamoto, în primul său meci din Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia. Cu multe debutante, cu absențe notabile și cu o Cristina Neagu care nu avea cum să ducă un meci întreg, naționala de handbal feminin a României s-a prezentat lamentabil în fața Spaniei, ibericele dând senzația în multe momente că se află într-un meci de pregătire.

Partida disputata in Kumamoto Prefectural Gymnasium a inceput slab pentru noi, adversarele reusind sa inscrie de trei ori consecutiv la 7 metri si oferindu-ne parca o avanpremiera a cascadei de erori ce urmau sa fie comise de romance. Fara jucatoarele de la Corona Brasov, implicate intr-un scandal de dopaj, si cu o Cristina Neagu departe de forma oprima, Romania a incercat si a reusit cat de cat sa tina aproape in prima jumatate a primei reprize, pentru ca totul sa se naruie pe final.

Spania a intrat la pauza cu un avans de sapte goluri, iar in repriza a doua am asistat la un adevarat macel pe fondul utilizarii in tabara romana a jucatoarelor de rezerva. “Tricolorele” au gresit foarte mult in aparare, primind eliminari dupa eliminari, iar atacul a fost inca si mai prost, cu o multime de suturi ratate.

Fetele lui Tomas Ryde au pierdut categoric, scor 31-16, partida de debut de la CM, iar duelul cu Senegalul de duminică devine decisiv în perspectiva unei eventuale calificări în Grupele Principale. In aceste conditii, accederea in grupele principale de la Campionatul Mondial pare un vis frumos, mai ales ca din Grupa C pare ca doar Kazahstanul nu ne va pune probleme deosebite.

Rezultate Grupa C:

Muntenegru – Senegal 29-25

Ungaria – Kazakhstan 39-15

România – Spania 16-31

Clasament Grupa C:

1 Ungaria 2 puncte (39-15)

2 Spania 2 (31-16)

3 Muntenegru 2 (29-25)

4 Senegal 0 (25-29)

5 România 0 (16-31)

6 Kazakhstan 0 (15-39).

Primele patru echipe clasate se vor califica în Grupele Principale ale competiției.

Sursa foto: sport