CM handbal feminin 2019. Suedia – România 34-22 / Încă un eșec usturător bifat de tricolore

CM handbal feminin 2019. Fără nicio șansă de a mai ajunge în semifinale, România spera doar la locul 4 din Grupa Principală II, dar pentru acest lucru era nevoie de două victorii: cu Suedia şi Japonia. Din păcate, marți la prânz, Cristina Neagu și compania au bifat un nou eșec usturător în fața Suediei, scor 34-22. 

Lipsa de experiență a multora dintre componentele naționalei noastre, greșelile inexplicabile și tactica falimentară, în multe rânduri de neînțeles, folosită de selecționerul suedez al României, Tomas Ryde, au dus la o înfrângere categorică în fața eprezentativei nordice. Un nou meci extrem de slab făcut de jucătoarele noastre care, mai mult ca sigur, au cedat psihic după insuccesul din fața Rusiei care, practic, a pus capăt oricărei speranțe!

O națională a României, inertă și resemnată, care are nevoie, cât mai rapid de o reconstrucție pentru că în acest ritm riscăm să nu facem față la turneele de calificare preolimpice. Neagu și colegele sale mai au de disputat o ultimă partidă la această Cupă Mondială, miercuri de la ora 11.00 (ora României) în fața celui mai slab adversar din Main Round, Japonia, țara gazdă a turneului. 

Un meci care nu va reprezenta altceva decât o partidă de palmares. 

Clasament Grupa Principală II:

1 Rusia 8 puncte
2 Spania 7
3 Suedia 5
4 Muntenegru 4
5 Japonia 0
6 România 0.

Meciurile zilei de marți în Grupa Principală II:

Rusia – Muntenegru 35-28
Japonia – Spania 31-33
România – Suedia 34-22.

Sursa foto: sport