CM RUGBY: PERFORMANTA UNICA pentru STEJARI la Mondialul din Anglia

Stejarii si-au încheiat participarea la CUPA MONDIALA DE RUGBY cu un esec, dar pleaca acasa cu o PERFORMANTA UNICA atinsa în Anglia. Romania a reusit prima oara în istoria participarilor sale la turneul final SA MARCHEZE UN ESEU IN TOATE MECIURILE, relateaza digisport.

Romania a participat la toate cele 8 editiile de Cupa Mondiala de pana acum si de fiecare data a iesit din competitie dupa faza grupelor. A reusit cate o victorie la sase dintre cele opt participari, doar în 1997 si în 2011 plecand acasa fara vreun succes.

În 2015 Stejarii au învins Canada cu 17-15, reusind un RECORD IN ISTORIA COMPETITIEI, revenirea si VICTORIA DE LA UN DEFICIT DE 15 PUNCTE. În acelasi timp, editia engleza a Cupei Mondiale a însemnat si o performanta unica pana acum pentru romani, marcarea a cel putin un eseu în fiecare meci disputat.

CITESTE SI: CM DE RUGBY: ROMANIA, INVINSA DE ITALIA CU 32-22. “STEJARII” RATEAZA CALIFICAREA DIRECTA LA CM 2019

În primul meci din grupa, VALENTIN URSACHE a marcat singurul eseu al Romaniei din meciul cu Franta (11-38), în vreme ce OVIDIU TONITA a marcat eseul contra Irlandei (10-44). Capitanul MIHAI MACOVEI a marcat apoi doua eseuri contra Canadei (17-15), pentru ca duminica, în jocul cu Italia, ADRIAN APOSTOL, de doua ori, si VALENTIN POPARLAN, o data, sa culce balonul în terenul de tinta advers.

Sapte eseuri au marcat astfel Stejarii la acest turneu final, egaland la acest capitol cea mai buna performanta din istorie, reusita la turneul din 2003. Numai ca atunci cinci dintre eseuri au fost înscrise în meciul cu Namibia, castigat cu 37-7.

Am marcat încercari la toate prezentele noastre la Cupa Mondiala, cele mai putine, unul, la editia din 1995.

Sursa foto: Digisport