CM Rusia 2018. Andres Iniesta s-a retras de la naționala Spaniei cu un gust amar

CM Rusia 2018. Partida dintre Spania și Rusia a fost ultima pentru Andres Iniesta în tricoul reprezentativei spaniole. Mijlocașul în vârstă de 34 de ani și-a anunțat retragerea după eșecul suferit de “Furia Roja” în optimile Campionatului Mondial, declarând că este cea mai tristă zi din cariera sa de fotbalist.

“Este adevărat că aceasta a fost ultima mea partidă pentru naționala Spaniei, la nivel personal pot spune că se încheie o etapă minunată. Uneori, finalul nu este așa cum sperăm sau cum îl visam. Este cea mai tristă zi din cariera mea de fotbalist”, a declarat Iniesta la finalul meciului din optimi.

“Plec cu un gust amar, la fel ca toți ceilalți. Este un moment dificil pentru toți. Suntem triști că nu am putut să mergem mai departe. Nu a fost cea mai frumoasă despărțire, dar fotbalul și viața ne oferă și situații mai grele”, a mai spus el.

Spania a fost eliminată în optimile Campionatului Mondial de Rusia, țara gazdă a competiției. După 120 de minute, cele două reprezentative se aflau la egalitate, scor 1-1, iar învingătoarea a fost stabilită după loteria penaltiurilor. A fost 4-3 pentru ruși, după ce Koke și Aspas au ratat de la punctul cu var.

Andres Iniesta a fost rezervă la ultimul său meci la naţionala Spaniei. El a intrat pe teren în minutul 67 şi a transformat o lovitură de departajare. Iniesta a debutat la prima reprezentativă a Spaniei în 2006, la 22 de ani. 131 de selecții a adunat Iniesta în naționala spaniolă, pentru care a reușit să înscrie de 13 ori.

Cea mai importantă reușită a mijlocașului în tricoul naționalei a fost de departe cea din finala CM 2010 din Africa de Sud. Golul înscris de Iniesta în prelungirile meciului cu Olanda (scor 1-0) a adus singurul titlu mondial din istoria Spaniei.

Alături de naționala spaniolă, Iniesta mai are în palmares și două titluri europene (2008, 2012). Cel poreclit “Don Andres” s-a despărțit și de Barcelona (echipă pentru care a jucat 22 de ani) la finalul sezonului trecut din La Liga, el alegând să meargă în Japonia, la Vissel Kobe.

Sursa foto: fifa.com