CM Rusia 2018. Brazilia – Mexic 2-0 (0-0) / Neymar a dus-o pe Selecao în sferturile de finală

CM Rusia 2018. Brazilia a învins Mexic, 2-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mondialului. Superstarul Neymar a deschis scorul în repriza secundă și tot el a contribuit decisiv la golul doi, reușit de Firmino în final.

Brazilia a trecut fără prea mari emoții testul din optimile Campionatului Mondial, 2-0 cu Mexic. Trupa lui Osorio a început curajos partida de la Samara, însă sud-americanii au echilibrat rapid jocul.

Ambele formații au avut ocazii în prima repriză, dar tabela a rămas neschimbată. După pauză, mexicanii au fost depășiți la toate capitolele, iar Neymar a deschis scorul la numai 6 minute de la reluarea jocului și tot el a contribuit decisiv și la al doilea gol, reușit de Firmino (88′).

În sferturile CM 2018, Brazilia se va duela cu învingătoarea dintre Belgia și Japonia fără Casemiro care este suspendat. Partida va avea loc pe 6 iulie, de la ora 21.00, la Kazan.

Brazilia vs Mexic 2-0 (0-0)
Marcatori: Neymar 51, Firmino 88

Cum s-au marcat golurile:

51′ Neymar îi pasează cu călcâiul lui Willian, acesta pătrunde în careu și îi retrimite lui Neymar, care nu face decât să împingă mingea în plasă.
88′ Neymar este lansat perfect în flancul stâng și trimite cu exteriorul la colțul lung. Ochoa reușește să respingă, dar doar până la Firmino, care împinge mingea în poartă din câțiva metri.

Brazilia: 1. Alisson Becker – 22. Fagner, 2. Thiago Silva, 3. Miranda, 6. Filipe Luis – 15. Paulinho, 5. Casemiro, 11. Philippe Coutinho – 19. Willian, 9. Gabriel Jesus, 10. Neymar. Selecţioner: Tite. 
Mexic: 13. Guillermo Ochoa – 21. Edson Alvarez, 2. Hugo Ayala, 3. Carlos Salcedo, 23. Jesus Gallardo – 16. Hector Herrera, 4. Rafa Marquez, 18. Andres Guardado – 11. Carlos Vela, 14. Javier Hernandez, 22. Hirving Lozano. Selecţioner: Juan Carlos Osorio.

Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia)
Stadion: Samara Arena (Samara)

Sursa foto: fifa.com