CM Rusia 2018. Columbia vs Anglia 4-5 dld (0-0, 1-1, 3-4) / Tensiune, nervi, cartonașe multe și loteria penalty-urilor

CM Rusia 2018. Mulți nervi și multă tensiune la această ultimă optime de finală disputată de Columbia și Anglia. A fost nevoie de prelungiri si lovituri de departajare pentru ca Anglia să ajungă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. 

Scorul în partida de pe Arena Otkrytiye din Moscova a fost deschis dintr-un un penalty, transformat de Harry Kane, golgheterul la zi al Cupei Mondiale. Tot atacantul lui Tottenham a obținut lovitura de pedeapsă.  Los Cafeteros s-au aruncat în atac și după două ocazii monumentale irosite de Cuadrado și rezerva Muriel, fundașul Yerry Mina a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în minutele de prelungire ale jocului și, nesperat, aruncă meciul în reprizele suplimentare. 

Au urmat treizeci de minute fără gol și apoi, pentru a treia oară în aceste optimi de finală, loteria penalty-urilor. Care a decis ca ultima echipă calificată în sferturile de finală să fie Anglia unde va întâlni Suedia. Selecționata Albionului reușește astfel să rupă blestemul penalty-urilor de la Cupa Mondială! Anglia a reușit din a patra încercare să treacă mai departe după prelungiri și 11 metri!

Decizie controversată a centralului american

Barrios și-a lovit un adversar fără minge, cu capul în bărbie, în minutul 41, în timp ce englezii se pregăteau să execute o lovitură liberă de la marginea careului. Centralul Mark Geiger a consultat VAR și l-a sancționat doar cu un cartonaș galben.

Record egalat de Harry Kane după 79 de ani

Harry Kane este primul jucător al Angliei care marchează în şase meciuri consecutive, după Tommy Lawton în 1939.

Columbia vs Anglia 4-5 dld (0-0, 1-1, 3-4)
Marcatori: Yerry Mina 90+3 / Harry Kane (57-pen). La penalty-uri au înscris: Radamel Falcao, Cuadrado, Muriel, / Harry Kane, Rushford, Dier, Trippier. Au ratat: Uribe, Bacca / Henderson.

Cum s-a marcat golurile:

Penalty pentru Anglia! Englezii execută un corner, Sanchez îl faultează în careu pe Kane, iar arbitrul dictează lovitură de la 11 metri pentru naționala Angliei. Columbianul s-a ales și cu un cartonaș galben.

57′ Ospina pleacă în partea dreapta, Harry Kane șutează pe centrul porții și deschide scorul. Este al șaselea gol reușit de Kane la actuala ediție a Campionatului Mondial.

90+3′ Corner pentru columbieni, toată echipa este în careul Angliei, inclusiv portarul Ospina. Yerry Mina plutește superb în aer și înscrie cu capul din 8 metri. Fundașul Barcelonei a marcat al treilea gol în trei meciuri consecutive la acest turneu final.

Columbia: Ospina – Mojica, Mina, D. Sanchez, Arias – Lerma, C. Sanchez, Barrios, Cuadrado, Quintero – Falcao.
Rezerve: C. Vargas, F. Cuadrado – Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, Diaz, Izquierdo, James Rodriguez, M. Borja.
Antrenor: Jose Pekerman

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Young, Henderson, Dele Alli, Lingard, Trippier – Sterling, Kane.
Rezerve: Pope, Butland – Rose, Dier, Vardy, Cahill, Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold.
Antrenor: Gareth Southgate

Stadion: Otkrytiye Arena (Moscova)
Arbitru: Mark Geiger (SUA).

Programul complet al sferturilor de finală de la CM 2018:

Franța vs Uruguay – 6 iulie, ora 17.00
Brazilia vs Belgia – 6 iulie, 21.00
Suedia vs Anglia – 7 iulie, 17.00
Rusia vs Croația – 7 iulie, ora 21.00

Sursa foto: fifa.com