CM Rusia 2018. Croația vs Anglia 2-1 (1-1, 1-0) dp / Modric și compania s-au calificat, pentru prima oară în istorie, în finală

CM Rusia 2018.  A doua semifinală a Cupei Mondiale le aduce față în față pe Croația și Anglia, echipe ajunse pentru prima oară în această fază a competiției după 20, respectiv 28 de ani. Partida de pe Lujniki din Moscova va începe la ora 21.00 și va putea fi urmărită în direct pe TVR 1, TVR HD.

Update: Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. Pentru Croaţia au marcat Perisic ’68 şi Mandzukic ‘109, iar pentru Anglia a înscris Trippier ‘5.

Croația este cea de-a doua finalistă a Mondialului din Rusia! Croații au învins-o pe Anglia în prelungiri, 2-1, și vor juca duminică în finala cu Franța. Mandzukic a dat lovitura în prelungiri și o trimite pe Croația în prima finală din istorie!

Partida a început sub dominația englezilor, care au deschis scorul după doar 5 minute. Kirian Trippier a executat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Subasic nu a găsit răspuns.

Croația a jucat mult mai ofensiv în repriza secundă, iar Perisic a reușit să egaleze în minutul 68, când l-a învins pe Pickford cu o execuție din câțiva metri.

Perisic a fost la un pas să o ducă pe Croația în minutul 72, când șutul său din unghi s-a dus în bară. Scorul a rămas nemodificat până la final, iar partida a ajuns în prelungiri. Croații au fost cei care au dat lovitura și au punctat în minutul 109, în a doua repriză a prelungilor. Atacantul lui Juventus l-a învins pe Pickford cu o execuție din interiorul careului și a trimis-o pe Croația în prima finală de Mondial din istorie.

 

Știre inițială

Va fi a opta întâlnire directă dintre cele două formații. Anglia are patru victorii, Croația a câștigat de două ori, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Cele două naționale s-au confruntat o singură dată la un tuneu major, în grupele de la Euro 2004. Anglia s-a impus atunci cu 4-2.

Ultima victorie a croaților în fața Angliei datează din noiembrie 2007: 3-2 în preliminariile pentru Euro 2008. Anglia, condusă atunci de selecţionerul Steve McClaren, a ratat calificarea la turneul final european.

Citește și: CM RUSIA 2018. FRANȚA VS BELGIA 1-0 (0-0) / COCOȘII AJUNG ÎN FINALĂ PENTRU A TREIA OARĂ

Croația se află în semifinale la Campionatul Mondial după exact 20 de ani, obţinând bronzul la ediţia din 1998, găzduită de Franţa. Anglia va bifa a treia semifinală la un Campionat Mondial. În 1966, când a câștigat trofeul, a învins-o în penultimul act pe Portugalia, scor 2-1. Ultima dată când Anglia s-a aflat în semifinale a fost în 1990, dar a pierdut la loviturile de departajare în fața Germaniei de Vest, scor 4-3 (a fost 1-1 după 120 de minute).

Naționala “Three Lions” a pierdut ultimele trei semifinale disputate la turnee majore: 1-1 (5-6 după penaltiuri) cu Germania la Euro 1996, 1-1 (3-4 după penaltiuri) cu Germania de Vest la CM 1990 și 0-1 cu Iugoslavia la Euro 1968.

Anglia a pierdut un singur meci din ultimele șase disputate la Campionatul Mondial (3 victorii și două remize).

Harry Kane este cel mai bun marcator al Cupei Mondiale din Rusia, cu șase goluri. La ultimele nouă ediții ale CM, doar Ronaldo a reușit mai multe goluri (opt pentru Brazilia în 2002).

Învingătoarea dintre Croația și Anglia se va duela în finala CM 2018 cu Franța. Naționala condusă de Didier Deschamps a învins-o în semifinale pe Belgia, scor 1-0.

Croația vs Anglia (echipe probabile):

Croația (4-2-3-1): Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic – Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic – Mario Mandzukic. Selecționer: Zlatko Dalic.
Absent: Sime Vrsaljko (accidentat)
Anglia (4-4-2): Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Kieran Trippier – Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young – Raheem Sterling, Harry Kane. Selecționer: Gareth Southgate.

Stadion: Lujniki (Moscova)
Arbitri: Cuneyt Cakir –  Bahattin Duran şi Tarik Ongun (toți din Turcia). Rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda).

Sursa foto: fifa.com