CM Rusia 2018. Franța – Argentina 4-3 (1-1) / Cocoșii au jumulit pumele în nebunia de la Kazan

CM Rusia 2018. Finala din optimile turneului final și-a respectat acest statut. Meciul dintre Franța și Argentina a fost unul neașteptat de spectaculos în care s-au marcat nici mai mult, nici mai puțin de șase goluri. Asta în condițiile în care, în grupe, ambele campioane mondiale, ne-au oferit un fotbal destul de sărăcuț presărat cu goluri puține

Nimeni nu se aștepta la acest veritabil festival de goluri în partida găzduită de arena din Kazan. Franța s-a impus în final cu scorul de 4-3 și au trimis Argentina lui Leo Messi acasa. Până la urmă, ținând cont de tot parcursul pumelor la acest Campionat Mondial este un deznodământ just. Omul meciului este, fără îndoială, puștiul minune al fotbalului din Hexagon, Kylian Mbappe.

Jucătorul de 180 de milioane a obținut penalty-ul din care Griezmann a reușit deschiderea scorului, apoi a marcat o dublă senzațională în partea secundă a disputei. Prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Franța nu va putea miza pe mijlocașul Blaise Matuidi care a încasat destul de ușor de la centralul iranian Alireza Faghani.

Cum s-au marcat golurile:

13′ Antoine Griezmann transformă cu siguranță penalty-ul obținut de Mbappe și deschide scorul pe Kazan Arena. Atacantul lui Atletico Madrid se află la al doilea gol la actuala ediție a Campionatului Mondial, primul fiind înscris tot din penalty, în meciul cu Australia din faza grupelor.

41′ Banega îi pasează lui Di Maria, aflat în centru, fără marcaj. Jucătorul lui PSG îl învinge pe Lloris cu un șut de excepție, cu stângul, de la 20 de metri.

48′ Mercado deviază decisiv un șut al lui Leo Messi, după un corner al “pumelor”. Echipa lui Jorge Sampaoli începe perfect repriză secundă.

58′ Pavard aduce egalarea cu un șut formidabil de la marginea careului de 16 metri. Mingea s-a dus direct în vinclul porții aparate de Armani.

64′ Mbappe o readuce pe Franța în avantaj pe tabela de marcaj cu un șut din câțiva metri, după o preluare și un dribling excelent.

68′ Mbappe loveşte din nou, după un contraatac de manual al francezilor. Matuidi, Giroud cu pasă decisivă, apoi finalizarea starului de la PSG, direct la colțul lung. 

90+3 Golul târziu al lui Kun Aguero nu a mai putut modifica deznodământul acestui meci extrem de spectaculos. 

Franța vs Argentina 4-3 (1-1)
Marcatori: Griezmann 13-pen, Pavard 58, Mbappe 64 și 68 / Di Maria 41, Mercado 48, Aguero 90+3.

Franța: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Pogba, Kante, Matuidi – Mbappe, Griezman, Giroud. Selecționer: Didier Deschamps.   
Rezerve: Mandanda, Areola, Kimpembe, Lemar, Dembele, Tolisso, Nzonzi, Rami, Fekir, Sidibe, Thauvin, Mendi

Argentina: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Perez, Mascherano, Banega – Pavon, Messi, Di Maria. Selecționer: Jorge Sampaoli.
Rezerve: Guzman, Caballero, Ansaldi, Biglia, Fazio, Acuna, Higuain, Meza, Salvio, Kun Aguero, Lo Celso, Dybala

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toţi din Iran); arbitru de rezervă: Julio Bascunan (Chile); arbitru asistent de rezervă: Christian Schiemann (Chile).
Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Pawel Gil (Polonia), Paolo Valeri (Italia).

Sursa foto: fifa.com