CM Rusia 2018. Kosovarii au pus mână de la mână și plătesc amenzile elvețienilor Xhaka și Shaqiri

CM Rusia 2018. Kosovo vrea să contribuie la plata amenzilor primite de jucătorii elveţieni Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri şi Stephan Lichtsteiner, autori ai unui semn pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, din etapa a doua a Cupei Mondiale, notează news.ro.

Jucătorii Elveţiei, Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, au fost amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, de la Cupa Mondială. Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni, în timp ce Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor va trebui să plătească 5.000 de franci elveţieni.

La partida de vineri, Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez. Site-ul www.gofundme.com/xhaka-shaqiri-and-lichststeiner a strâns peste 15.000 de dolari, iar ministrul kosovar al Comerţului şi Industriei, Bajram Hasani, a anunţat că donează suma de 1.500 de euro, adică salariul lui pe o lună.

Reprezentativa Elveţiei a învins, vineri, cu scorul de 2-1, selecţionata Serbiei, într-un meci din etapa a doua a Grupei E de la Cupa Mondială, în care ultimul gol al elveţienilor a fost înscris în minutul 90. La partida disputată la Kaliningrad, au marcat Mitrovic ‘5 pentru sârbi şi Xhaka ’52 şi Shaqiri ’90 pentru Elveţia.

Sursa foto: fifa.com