CM Rusia 2018. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a tras concluziile despre Cupa Mondială

CM Rusia 2018. Ediția din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal este “cea mai bună din toate timpurile”, a afirmat președintele Federației internaționale (FIFA), elvețianul Gianni Infantino, în cursul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la stadionul Lujniki din Moscova, gazda finalei Franța – Croația, programată duminică.

“Încă de acum câțiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astăzi pot să o spun cu convingere: este vorba de cea mai bună Cupa Mondială din toate timpurile”, a declarat Infantino, vineri, cu două zile înainte de încheierea turneului final, informează AFP, citată de Agerpres.

Conducătorul FIFA a apărut în fața jurnaliștilor într-un hanorac de culoare roșie, pe care era imprimată sigla CM 2018, alături de președintele Comitetului rus de organizare, Aleksei Sorokin. El a ținut să mulțumească, cu această ocazie, “guvernului lui Vladimir Puțin”, pentru modul în care s-a ocupat de organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură.

“Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată țară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar și fotbalul face acum parte din ADN-ul țării, grație performanțelor echipei naționale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific și foarte eficient”, a adăugat Infantino.

Citește și: CM RUSIA 2018. FINALA DINTRE FRANȚA ȘI CROAȚIA VA FI ARBITRATĂ DE ARGENTINIANUL NESTOR PITANA

“Moștenirea acestei Cupe Mondiale va face că Rusia să urce în clasamentul națiunilor datorită fotbalului. Ceea ce a fost construit, a fost construit pentru viitor”, a adăugat conducătorul forului fotbalistic mondial.

“Ceea ce s-a schimbat este percepția față de Rusia. Aproape un milion de vizitatori în Rusia, la Moscova, dar și în toate orașele gazdă, și-au dat seama că au ajuns într-o țară frumoasă, primitoare, într-o țară pregătită să arate lumii că realitate nu este aceea pe care crezi că o cunoști. Este o țară bogată în cultură, istorie, istorie a omenirii”, a conchis Infantino.

Următoarele două ediții ale Cupei Mondiale de fotbal vor avea loc în Qatar (2022) și în SUA, Canada și Mexic, în 2026. Ediția 2026, găzduită de cele trei state de pe continentul american va fi prima cu 48 de participante, față de 32 în prezent.

Sursă foto: fifa.com