CM Rusia 2018. Spania vs Rusia 4-5 dld (1-1, 3-4) / Dasvidania Furia Roja la finele unei partide enervante

CM Rusia 2018. Spania și Rusia au oferit una dintre cele mai plictisitoare și enervante  partide de la acest turneu final al Cupei Mondiale. După 120 de minute de joc în care ambele echipe au dat impresia că scopul lor era să ajungă la penaltiuri, scorul a fost 1-1.

Rușii au fost cei norocoși la loteria penaltiurilor, impunându-se cu 4-3: Akinfeev a intervenit salvator la execuțiile lui Koke și Aspas, a declanșat nebunia pe stadionul din Moscova și a trimis-o acasă pe Spania (campioana mondială din 2010), văzută înaintea turneului din Rusia una din principalele favorite la câștigarea trofeului.

Cum s-au marcat golurile:

12′ Autogol Rusia! Ignașevici si-a trimis mingea in propria poarta, dupa o faza fixa a ibericilor. Jirkov l-a faultat dur pe Nacho in flancul drept, iar arbitrul olandez a dictat lovitura libera pentru Spania. Asensio a centrat perfect in careu pentru Sergio Ramos, dar Ignașevici a deviat decisiv în propria poartă, aflându-se în cădere după un duel cu fundașul lui Real Madrid.

42′ Dziuba îl învinge pe De Gea de la 11 metri. Rusia restabilește egalitatea pe tabelă, dupa ce nu reusise sa trimita niciun șut pe poarta spaniolilor.

Statistică! La 38 de ani si 352 de zile, Ignașevici este cel mai bătrân jucător care înscrie un autogol la Cupa Mondială, depașindu-l pe Noel Valladares (37 de ani și 43 de zile) din Honduras (a marcat în propria poartă într-o partidă cu Franța, scor 0-3, la 15 iunie 2014).

Penaltiuri:

3-4 Akinfeev apara si penaltiul lui Aspas! Rusia produce surpriza si merge in sferturile Campionatului Mondial. Spania pleaca acasa inca din optimi! 
3-4 Cherișev inscrie. Rusia e la un pas de calificarea in sferturi
3-3 Sergio Ramos marcheaza. Spania respira din nou
2-3 Golovin transforma de la 11 metri si ii aduce pe rusi in avantaj
2-2 Akinfeev apara sutul slab trimis de Koke
2-2 Ignașevici inscrie si restabileste egalitatea
2-1 Gol Pique! Mingea trimisa de fundasul Barcelonei s-a dus in bara, apoi a intrat in plasa
1-1 Smolov il invinge pe De Gea. Portarul spaniol a ghicit coltul, dar nu a putut sa evite golul
1-0 Spaniolii executa primii de la punctul cu var. Iniesta inscrie fara emotii.

Spania vs Rusia 4-5 dld (1-1, 1-1, 3-4)

Marcatori:

Spania: De Gea – Nacho, Pique, Ramos, Alba – Koke, Busquets – David Silva, Isco, Asensio – Diego Costa. Selecționer: Fernando Hierro.
Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kudriașov, Kutepov, Ignașevici, Jirkov – Samedov, Kuziaev, Golovin, Zobnin – Dziuba. Selecționer: Stanislav Cercesov.

Stadion: Lujniki (Moscova)
Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

În sferturi, Rusia va întâlni învingătoarea dintre Croația și Danemarca.

Sursa foto: fifa.com