CM Rusia 2018. Uruguay – Portugalia 2-1 (1-0) / El Matador Cavani reușește dubla și trimite Navigatorii acasă

CM Rusia 2018. Uruguay și Portugalia au continuat balul meciurilor spectaculoase din optimile de finală ale Cupei Mondiale. Sud-americanii au trimis acasă navigatorii lui Cristiano Ronaldo, grație unei duble de senzație reușită de Edinson El Matador Cavani, scor 2-1. Din păcate, golgheterul lui PSG s-a accidentat și a devenit incert pentru sfertul de finală unde putea să-i întâlnească pe mulți dintre coechipierii săi în frunte cu senzația Kylian Mbappe.

Uruguay a deschis rapid scorul după o combinație de efect între greii din atacul sud-americanilor, Suarez și Cavani. Apoi, lusitanii au început cursa după egalare însă s-au lovit constant de zidul defensivei adverse. În plus, Cristiano Ronaldo a fost atent supravegheat de adversari și nu a mișcat în front. Și a încasat și unicul cartonaș galben al partide, pentru proteste. Care au fost întemeiate, pentru că în minutul 90+3 Quaresma a fost victima unui fault evident nesancționat de centralul mexican.

Citește și: CM RUSIA 2018. FRANȚA – ARGENTINA 4-3 (1-1) / COCOȘII AU JUMULIT PUMELE ÎN NEBUNIA DE LA KAZAN

După pauză, portughezii au reușit o egalare rapidă și neașteptată prin Pepe. O fază fixă, un capitol la care uruguaienii stau excelent s-a terminat cu primul gol încasat de ei la acest turneu final. Apoi, Cavani are o nouă sclipire și își readuce echipa în avantaj profitând de o uriașă gafă a lui Pepe.

În minutul 71 am asistat la o nouă scenă care demonstrează calitațile umane ale marilor fotbaliști. Edinson Cavani s-a accidentat, iar Cristiano Ronaldo l-a ajutat sa părăsească terenul. Din păcate, El Matador ar putea rata întâlnirea cu colegii săi de la PSG, care va avea loc în primul sfert de finală al Cupei Mondiale din Rusia, Franța – Uruguay.

Cum s-au marcat golurile:

62′: Cavani profită de o eroare a lui Pepe, care sare pe sub o minge, și îl învinge pe Rui Patricio cu un șut frumos la colțul lung.
55′: Pepe înscrie cu o lovitură de cap, după un corner executat scurt și o centrare perfectă a lui Guerreiro. Fundașul portughez a profitat de neatenția lui Diego Godin și a restabilit egalitatea pe tabela. Este primul gol încasat de Uruguay la actuala ediție a Campionatului Mondial.
7′: Sud-americanii deschid scorul după o fază superbă creată de Cavani și Suarez. Jucătorul lui PSG a trimis o diagonală de 30 de metri către Suarez și apoi a urcat în careu. Vârful Barcelonei a centrat excepțional în față porții, iar El Matador Cavani a deschis scorul cu o lovitură de cap la care Rui Patricio n-a avut nicio șansă.

Uruguay vs Portugalia 2-1 (1-0)
Marcatori: Cavani 7 și 62 / Pepe 55

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 22. Martin Caceres, 2. Jose Gimenez, 3. Diego Godin (căpitan), 17. Diego Laxalt – 8. Nahitan Nandez, 15. Matias Vecino, 14. Lucas Torreira, 6. Rodrigo Bentancur, – 9. Luis Suarez, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez .
Rezerve: 12. Martin Campana, 23. Martin Silva – 4. Guillermo Varela, 19. Sebastian Coates, 13. Gaston Da Silva, 16. Maximiliano Pereira, 5. Carlos Sanchez, 7. Cristian Rodriguez, 10. Giorgian De Arrascaeta, 18. Maximiliano Gomez, 11. Cristhian Stuani, 20. Jonathan Urretaviscaya.

Portugalia: 1. Rui Patricio – 15. Ricardo Pereira, 3. Pepe, 6. Jose Fonte, 5. Raphael Guerreiro – 11. Bernardo Silva, 14. William Carvalho, 23. Adrien Silva, 10. Joao Mario – 17. Goncalo Guedes, 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Fernando Santos.
Rezerve: 12. Anthony Lopes, 22. Beto – 21. Cedric Soares, 2. Bruno Alves, 13. Ruben Dias, 19. Mario Rui, 4. Manuel Fernandes, 16. Bruno Fernandes, 20. Ricardo Quaresma, 8. Joao Moutinho, 18. Gelson Martins, 9. Andre Silva.

Stadion: Soci Arena (Soci)
Arbitru: Cesar Ramos (Mexic).

Sursa foto: fifa.com