CNA sesizeaza Parchetul privind emisia OTV fara licenta audiovizuala

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va sesiza Parchetul privind emisia OTV fara licenta audiovizuala. Reamintim ca, incepand de vineri noaptea, programul OTV este retransmis pe frecventa de satelit a postului DD TV.

CNA s-a autosesizat cu privire la emisia televiziunii OTV pe frecventa Direct Digital TV (DD TV), incepand cu data de 18 octombrie, ora 23.00.

La propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, Consiliul a decis, in sedinta de marti, sa sesizeze Parchetul pentru ca OTV emite in Romania fara a avea licenta audiovizuala, transmite Mediafax.

Decizia a fost luata in baza articolului 96, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit caruia “Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fara licenta de emisie sau licenta de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru, daca fapta prezinta pericol pentru siguranta nationala, ordinea publica sau sanatatea publica ori poate crea probleme de natura economica sau operationala altor furnizori de retele ori servicii de comunicatii electronice sau utilizatorilor”.

Totodata, CNA a decis, marti, sa sesizeze Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si societatea Digital Sky SRL, care ridica semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, sa suspende difuzarea televiziunii DD TV, “pana la solutionarea aspectelor de natura penala” in acest caz.

Aceasta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi de membrii CNA (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Totodata, Consiliul a decis sa ii invite pe actionarii societatii Telecroma Media SRL, care detine licenta audiovizuala a DD TV, la sedinta CNA de joi.

Foto: Realitatea TV