CNA solicita DIRECTIEI ANTICORUPTIE sa faca publice numele televiziunilor din dosarul lui ORBAN

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului, solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa publice numele celor doua televiziuni la care s-a facut referire in dosarul liberalului LUDOVIC ORBAN.

Jucan a precizat pentru B1 TV ca nu a primit un raspuns de la procurorii anticoruptie pana in seara zilei de marti, dar si motivele care l-au determinat sa faca aceasta solicitare.

“Am solicitat Directiei Nationale Anticoruptie sa publice numele celor doua televiziuni implicate in dosarul mentionat in comunicatul transmis ieri, 11 aprilie, cu privire la cazul ORBAN. Nu am primit un raspuns de la DNA. Nu exista in legea audovizualului o sanctiune.

Motivul pentru care solicit sta la baza articolelor privind interzicerea ingerintelor in continutul editorial, pentru ca despre asta vorbim, despre posibilitatea ca, cu anumite sume de bani, sa fie alterat continutul editorial a doua posturi de televiziune. CNA, daca primeste un raspuns la DNA, are obligatia de a sesiza autoritatile competente, adica Parchetul, respectiv comisiile de cultura din Parlament. O astfel de fapta este mult mai grava si o simpla sanctiune nu este de ajuns.

CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN, URMARIT PENAL si pus sub CONTROL JUDICIAR: Ma RETRAG din cursa pentru PRIMARIA CAPITALEI. UPDATE

In privinta continutului editorial, CNA nu poate sa amendeze, are doar obligatia de a sesiza institutiile abilitate.

Aceasta solicitare am facut-o si in contextul in care chiar astazi CNA a adoptat decizia prin care reglementeaza comportamentul televiziunilor si al radiourilor in campania electorala.

Pot sa constat ca se fac aranjamente, se pare, pe bani negri astfel incat un candidat sa beneficieze de conditii speciale, ilegale, la alte posturi de televiziune. Acesta este contextul in care am facut solicitarea”, a declarat Valentin Jucan pentru B1 TV.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, LUDOVIC ORBAN a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar in campania electorala pentru alegerile locale. “Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul ORBAN i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului”, au precizat procurorii.

 Sursa foto: agerpres