CNA: TVR 1, somat pentru ca DRAGOS PATRARU a spus ca ION ILIESCU este “CRIMINAL BATRAN”

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa SOMEZE PUBLIC TVR 1, din cauza unor editii ale emisiunii “STAREA NATIEI”, in care DRAGOS PATRARU a spus ca Ion Iliescu este un “CRIMINAL BATRAN” si un “BATRAN ACTIVIST”, care “si-a scaldat mainile in sangele romanilor”, relateaza Mediafax.

Somatia publica a fost propusa de membrul CNA Florin Gabrea, fiind adoptata cu sapte voturi “pentru” (Florin Gabrea, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu), in timp ce “impotriva” a votat Monica Gubernat.

CITESTE SI: SCANDAL MONSTRU INTRE MUMIA ILIESCU SI TICALOSUL CRISTOIU. UPDATE

Sanctiunea a fost aplicata pentru incalcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit caruia “Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un LIMBAJ INJURIOS SAU SA INSTIGE LA VIOLENTA”.

Membrii CNA au constatat ca in editia din 22 aprilie a emisiunii “Starea Natiei”, Dragos Patraru a spus ca, in iunie 1990, “Ion Iliescu si-a scaldat din nou mainile de batran activist in sangele romanilor”.

In editia din 17 iunie a emisiunii, Dragos Patraru a vorbit despre Ion Iliescu spunand: “(…) CRIMINALUL ASTA BATRAN nu avea nevoie de engleza, ca minerilor trebuia sa multumeasca in romana lui de lemn, marca inregistrata”.

CITESTE SI: 25 DE ANI DE LA MINERIADA DIN 13-15 IUNIE 1990 – DOCUMENTAR

De asemenea, in sanctiune, membrii CNA au retinut si editia din 15 iunie a emisiunii “Starea Natiei”, in care Dragos Patraru a facut mai multe comentarii despre senatoarea CRISTIANA ANGHEL si despre un sacou pe care aceasta l-a purtat si pe care erau imprimate figuri ale unor desene animate. “Intelegem, sacoul e din Caracal, dar creierul, tot din Caracal e, doamna? E mai ieftin acolo, sau cum?”. El a mai numit-o pe Cristiana Anghel “FOMISTA GREVEI”.

Ion Stavre, reprezentantul TVR, a spus ca afirmatiile referitoare la Ion Iliescu au fost “niste scapari”. “E un tip de limbaj vehiculat intens in presa scrisa intre ’90 si 2000 si probabil ca facand documentarea au incercat sa retina niste expresii foarte tari”, a spus Stavre, in fata membrilor CNA.

Sursa foto: tvr1