CNA-ul dezaproba Codul Insolventei, dar nu detine parghiile necesare sa il respinga

Mai multi membri CNA si-au exprimat, in ultimele zile, nemultumirea fata de Codul Insolventei. Ultimul pe lista, Valentin Jucan care crede ca prevederile din  acest cod contrazic Codul Penal.

“Sa vorbim putin, ipotetic, despre cazul Realitatea TV: daca ar intra sub incidenta acestui cod al insolventei, maine, si mai bine de 96 de ore ar avea licenta suspendata, conform Legii Audiovizualului, noi, CNA, ar trebui sa va retragem licenta, din cauza administratorului, nu din motive tehnice.

Aceasta e legea, daca se intrerupe transmisiunea mai bine de 96 de ore, Consiliul e obligat sa retraga licenta.

Articolul 71 din Codul Penal alineatul 4, insa, spune urmatorul lucru: <Neaplicarea dizolvarii sau suspendarii activitatii persoanei juridice: Pedepsele complementare prevazute in art. 531 alin. 3 lit. a) si b) nu pot fi aplicate partidelor politice, sindicatelor, patronatelor si organizatiilor religioase ori apartinand minoritatilor, constituite potrivit legii.

Dispozitiile prevazute in alin. 1 se aplica si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul presei>.

Vreti sa-mi spuneti ca legea penala interzice, explicit, suspendarea activitatii unui post de media, dar Codul Insolventei da? Acesta e un Cod Penal care respecta statul de drept, libertatea presei si este european”, a declarat Jucan in cadrul emisiunii “Perspectiva” de la Realitatea Tv.

Sursa foto: alba24.ro