CNA va ANALIZA emisiunea de la B1 TV In care TRAIAN BASESCU s-a referit la DNA si ICCJ

CNA va analiza emisiunea “X-Press”, difuzata luni seara la B1 TV, in care fostul presedinte TRAIAN BASESCU a facut mai multe referiri la adresa DNA si ICCJ, decizia fiind luata, marti, ca urmare a sesizarii membrului CNA Valentin Jucan.

Valentin Jucan a amintit, in sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ca CNA are un protocol de colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Avand acest protocol cu Consiliul Superior al Magistraturii, eu doresc sa solicit directiei de monitorizare un raport de monitorizare pentru emisiunea de aseara de la B1 TV, in care a fost prezent fostul presedinte al Romaniei TRAIAN BASESCU. Si fac referire strict la doua chestiuni. Este vorba despre referirile pe care le-a avut la adresa DNA si ICCJ. Nu ma intereseaza pe mine in mod special referirile la alte servicii, dar aceste doua institutii cred ca fac parte din acel protocol. De asemenea, au fost facute declaratii cum ca se fac arestari special in timpul anumitor emisiuni de la anumite posturi de televiziune. Cred ca sunt niste declaratii pe care ar trebui macar sa le avem in fata si sa vedem daca putem sa avem o discutie sau macar un schimb de documente cu cei de la CSM, pentru ca, in momentul in care nu orice persoana, ci fostul sef al statului afirma ca se fac arestari pentru anumiti radiodifuzori si pentru anumite emisiuni, cred ca avem o mare problema cu tot ce inseamna presa si mai ales cu articolul din Legea audiovizualului care spune ca sunt interzise orice fel de ingerinte in continutul editorial, nu ca ar avea o legatura directa, dar afirmatia in sine mi se pare grava“, a spus Valentin Jucan.

CITESTE SI: CSM a sesizat INSPECTIA JUDICIARA in legatura cu ultimele declaratii facute de BASESCU

El a mai spus ca s-a autosesizat in acest caz si ar dori ca intr-un timp rezonabil Consiliul sa analizeze aceasta emisiune.

Pe de alta parte, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, marti, Inspectia Judiciara cu privire la declaratiile lui TRAIAN BASESCU, care spunea ca nu ii suna pe Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu “din sila”, pentru ca “sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie”.

CITESTE SI: BASESCU: O PROBLEMA a JUSTITIEI e legata de OFITERII ACOPERITI dintre JUDECATORI si PROCURORI. Sunt SANTAJABILI! UPDATE