CNADNR actioneaza pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi cu utilaje de DESZAPEZIRE si materiale ANTIDERAPANTE

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) actioneaza pe intreaga retea de DRUMURI NATIONALE si AUTOSTRAZI cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante, avand in vedere avertizarea emisa luni de catre Administratiei Nationale de Meteorologie, prin care se comunica prezenta precipitatiilor mixte ce favorizeaza formarea poleiului.

Potrivit unui comunicat remis luni Agerpres, reprezentantii CNADNR informeaza ca, in perioada 3 ianuarie 2016, ora 17,30 — 4 ianuarie 2016, ora 5,30 s-a actionat pe toata reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania cu 870 utilaje si s-au raspandit 5.926 tone material antiderapant, 5,6 tone clorura de calciu si 13 tone produs ecologic. ‘Datorita acestui fapt, in aceasta perioada, nu au fost semnalate blocaje sau restrictii de circulatie datorate fenomenelor meteorologice’, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit CNADNR, stocurile existente la acest moment sunt de 157.616 tone sare, 108.851 tone nisip, 849 tone motorina, 1.090 tone clorura de calciu si 262 tone produs ecologic, asigurand interventia pe timp de iarna pentru doua luni de zile.

CITESTE SI: AVERTISMENT CFR CALATORI: TRENURILE POT AVEA INTARZIERI DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE

De asemenea, reprezentantii CNADNR precizeaza ca o alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo mentionate se refera la monitorizarea modului in care isi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR pentru intretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi.

In acest context, CNADNR recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru ca manevrele sa fie executate in conditii de maxima siguranta.

Sursa foto: b365