CNADNR actioneaza preventiv cu ANTIDERAPANT pe toate DRUMURILE NATIONALE din tara

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va actiona in permanenta, in intervalul 3-5 ianuarie, pe drumurile din intreaga tara, ca urmare a informarii de ninsori, polei si intensificari ale vantului emisa, sambata, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), potrivit unui comunicat de presa remis astazi presei.

Astfel, in intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 — 5 ianuarie, ora 02,00, pentru Maramures, Crisana, Transilvania, Moldova, Banat, Dobrogea si estul Munteniei, pe drumurile nationale si europene, CNADNR actioneaza preventiv raspandind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii de portiuni alunecoase si poleiului.

CNADNR atentioneaza participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza precipitatiilor mixte si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante raspandite pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca, pe anumite sectoare, sa alterneze suprafete alunecoase cu suprafete umede.

CITESTE SI: NINSORI, POLEI, VANT PUTERNIC de sambata seara pana luni. Afla zonele vizate

O alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo anuntate se refera la monitorizarea modului in care isi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru  intretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi. In acest context, Compania de Drumuri si Autostrazi recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta.

Meteorologii au emis, sambata, o informare de ninsori, polei si intensificari ale vantului, valabila in intreaga tara din aceasta seara pana luni noapte, la ora 02,00. Potrivit Administratiei Nationala de Meteorologie (ANM), in intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 — 5 ianuarie, ora 02,00, va ninge, in general slab, pe arii extinse in Maramures, Crisana, Transilvania si Moldova si local in Banat.

In regiunile sudice, la inceput, vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restranse, mai ales in Dobrogea si estul Munteniei. Vantul se va intensifica temporar in toata tara, cu viteze ce vor depasi local 50 km/h, in special in sud-vest si centru.

CITESTE SI: CNADNR va actiona preventiv imprastiind materiale antiderapante pe drumurile nationale si autostrazi 

In zona de munte, ninsorile, izolat mai insemnate cantitativ, vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vant vor avea peste 70-80 km/h.

Sursa foto: realitatea.net