CNADNR: Cand va fi gata NOUA Centura a Capitalei

CENTURA CAPITALEI este un cosmar perpetuu pentru toti soferii din Romania. Din pacate, potrivit datelor transmise de CNADNR si citate de Ziarul Financiar, aceasta sosea va fi modernizata si extinsa la cate doua benzi pe sens cel mai devreme la inceputul anului 2018.

CENTURA CAPITALEI are un trafic zilnic de 144.000 de vehicule. Pana in prezent, doar 20 din cei 72 de kilometri ai CENTURII arata a sosea care inconjoara o capitala europeana, in timp ce alti aproape 20 de kilometri situati in nord vor fi modernizati pana la finalul anului viitor, sau cel putin acesta este angajamentul CNADNR.

Citeste si: PASAJ INTRE CENTURA CAPITALEI SI DOMNESTI, DUPA CE LOCUITORII S-AU PLANS CA NU MAI POT CIRCULA PE PRELUNGIREA GHENCEA

Totusi, partea de sud a CENTURII, ce masoara peste 30 de kilometri, va mai astepta insa peste trei ani pana sa fie extinsa la patru benzi.

SOSEAUA DE CENTURA A CAPITALEI este unul dintre cele mai tergiversate proiecte rutiere majore din Romania, modernizarea si extinderea la 4 benzi a acesteia fiind adusa in discutie inca din 2005, cu doi ani inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. La acea vreme, statul estima ca va cheltui circa 530 de milioane de euro pentru reabilitarea soselei.

LOCUITORII DIN PRELUNGIREA GHENCEA IES DIN NOU IN STRADA

Sursa foto: zf.ro