CNADNR face economii in dauna investitiilor! “Exista o RUPTURA intre companie si realitate”

In ciuda faptului ca toata lumea se plange de lipsa infrastructurii rutiere, CNADNR a cheltuit doar 40% din banii pe care ii avea alocati pentru drumuri in S1. Cheltuielile de capital ale companiei de drumuri, adica sumele alo­­cate catre inves­ti­tii, au atins in primul semestru al lui 2014 minimul ultimilor 7 ani, ridicandu-se la doar 1,3 miliarde de lei (292 mil. euro), arata o analiza a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Ministerul Finantelor.

Constructiile, sector ce ar fi trebuit sa fie un motor pentru economie, se afla intr-un declin continuu de la inceputul anului, in conditiile in care statul a decis sa directioneze banii catre salarii si pensii in detrimentul investitiilor.

CITESTE SI: CNADNR va REZILIA contractul cu Romstrade pentru TRANSALPINA 

Cheltuielile de personal ale statului au crescut cu 3,4% in primul semestru al acestui an, la 23,9 mld. lei (5,4 mld. euro), in timp ce cheltuielile cu investitiile s-au ridicat 9,6 mld. lei (2,2 mld. euro), in scadere cu 21% potrivit datelor de la Finante. In acest context, lucrarile ingineresti (de infrastructura) s-au prabusit cu aproape 27% in primele sase luni.

CITESTE SI: TAXA de POD de la Cernavoda, ELIMINATA la sfarsit de saptamana pana la 31 august 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Na­tionale din Romania (CNADNR), cel mai mare furnizor de lucrari de infrastructura din Romania, cu un buget anual de 1,5 miliarde de euro, a cheltuit in prima jumatate a anului doar o cincime din banii pe care ii are la dispozitie pentru investitii anul acesta.

Sursa foto: realitatea.net