CNADNR intervine PREVENTIV pe drumurile si autostrazile pe care exista risc de POLEI

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania intervine duminica dimineata preventiv, imprastiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului, au anuntat reprezentantii companiei.

Potrivit sursei citate, Administratia Nationala de Meteorologie prognozeaza depunere de polei duminica, in intervalul orar 09.00-12.00, pentru judetele Valcea, Dolj, Olt si Gorjpe drumurile nationale si europene. Totodata, ANM prognozeaza depunere de polei duminica, intre orele 08.00 si 11.00, pentru judetul Cluj, pe drumurile nationale și europene. De asemenea, este prognozata depunere de polei duminica, in intervalul orar 08.00-11.00, pentru judetul Cluj, pe drumurile nationale și europene.

CNADNDR atentioneaza participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante imprastiate pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede.

De asemenea, impotriva depunerii POLEIULUI si a zapezii pe suprafata partii carosabile se actioneaza pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor in vigoare.

Citeste si: Atentie, VINE IARNA in tara si in Bucuresti! ANM a emis o avertizare meteo de NINSORI

O alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo mentionate se refera la monitorizarea modului in care isi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru intretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi, mai spune sursa citata.

In acest context, CNADNR SA recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta.

Citeste si: Cod Galben de precipitatii mixte in mai multe judete din centrul si sud-estul tarii

Participantii la trafic pot furniza si obtine informatii despre starea retelei de drumuri nationale si autostrazi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, Tel Verde 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA www.cnadnr.ro.